May 5, 2020

Η θερμότερη χρονιά στη σύγχρονη Ιστορία αναμένεται να είναι το 2020, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία, επιστήμονες της οποίας εκτιμούν ότι παρά τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα εξαιτίας των εκτεταμένων μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας και περιστολή...

April 1, 2020

Τα νέα δεδομένα επιβεβαιώνουν τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στην Ευρώπη - μία θετική... «παρενέργεια» των απαγορεύσεων κυκλοφορίας και του προσωρινού λουκέτου σε καταστήματα, που έχουν αποφασίσει οι περισσότερες κυβερνήσεις στο πλαίσιο της μάχης κατ...

March 23, 2020

Aν και ο φονικός νέος κορωνοϊός προκαλεί φόβο και ανησυχία διεθνώς, τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή του φαίνεται να έχουν θετικές συνέπειες στο περιβάλλον.

VIDEO EURONEWS

Σύμφωνα με το Euronews, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στα κανάλια της Βενετίας, τα ν...

March 11, 2020

Στη δημοσιότητα δόθηκε στις 10/03/2020 η συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι Γενικοί Γραμματείς των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας WMO σχετικά με την κατάσταση του Παγκόσμιου Κλίματος το 2019.

video: WMO Statement on the State of the Global Climat...

March 5, 2020

Η Κίνα είναι μια χώρα με σχεδόν 1,4 δις πληθυσμό. Όπως είναι φυσικό είναι από τις πιο βεβαρημένες χώρες όσον αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ο κορωνοϊός, όμως, που ξεκίνησε από την ασιατική χώρα και έχει προκαλέσει κάτι λιγότερο από 3,000 θανάτους τους τελευταίους τρει...

January 15, 2020

Στην Αυστραλία κάθε νέα εκτίμηση για τις πυρκαγιές είναι πιο ανησυχητική από την προηγούμενη και κάθε απολογισμός αποδεικνύεται «συντηρητικός» σε σχέση με τον επόμενο.

Σε μία δραματική συγκυρία μάλιστα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, επέλεξε τη φετινή θερινή περ...

January 9, 2020

του Ευθύμιου Λέκκα*

Οι επιπτώσεις των γιγάντιων πυρκαγιών το περασμένο καλοκαίρι στη λεκάνη του Αμαζονίου ποταμού και κυρίως οι πρόσφατες και εν εξελίξει πυρκαγιές στην Αυστραλία, εκμηδενίζουν ουσιαστικά τα οφέλη που έχουν προκύψει από τις όποιες προσπάθειες της τελευτα...

January 9, 2020

Στρατιωτικές δυνάμεις της Αυστραλίας θα σκάψουν μεγάλους λάκκους για να χρησιμοποιηθούν ως μαζικοί τάφοι για τα χιλιάδες νεκρά ζώα που απανθρακώθηκαν στις πυρκαγιές, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει μια έκτακτη ανάγκη βιοασφάλειας.

Εκτιμάται ό...

December 24, 2019

Η Lidl Ελλάς είναι η πρώτη επιχείρηση οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων στην Ελλάδα που αποσύρει οριστικά από τα καταστήματά της στις 31.12.2019 τα πλαστικά μίας χρήσης, όπως καλαµάκια, ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπίρουνα και μπατονέτες.

Μέχρι το 202...

December 24, 2019

Φωτογραφία: Mont Olympe et gorges de l'Enipeas © YK - stock.adobe.com 

Στους 20 προτεινόμενους ταξιδιωτικούς προορισμούς του 2020 κατατάσσει τη Θεσσαλονίκη και τον Όλυμπο το κορυφαίο ταξιδιωτικό portal της Γαλλίας Routard.com (δείτε το δημοσίευμα, ΕΔΩ), έπειτα από...

Please reload

Please reload

Πρόσφατα Άρθρα
Σχετικά Άρθρα

Θερμότερο έτος στην ιστορία το 2020, παρά την καραντίνα

May 5, 2020

1/10
Please reload

 
Please reload

Follow Us
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon
Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio