June 27, 2017

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ακαδημαϊκός και επόπτης του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Χρήστος Ζερεφός.

Συνθήκες καύσωνα μέσα στον Ιούνιο σε δυτικοευρωπαϊκές...

June 27, 2017

Εδώ και πέντε ημέρες, μεγάλη ποσότητα καφέ και άσπρης απόχρωσης φυτοπλαγκτόν καλύπτει όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου, από το ύψος του λιμανιού μέχρι το Λευκό Πύργο, αναδύοντας μια εξαιρετικά δυσάρεστη οσμή, που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και τη μη απο...

June 25, 2017

Η συγκέντρωση τοξικού όζοντος στον αέρα της Αθήνας ξεπέρασε την Παρασκευή 23/6 το όριο πέρα από το οποίο επιβάλλεται ενημέρωση του κοινού, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η αύξηση οφείλεται στο συνδυασμό ρύπανσης και ηλιοφάνειας, όπως συμβαίνει στο λεκανοπέδιο κ...

June 22, 2017

Η πρώτη μέρα του καλοκαιριού - 21η Ιουνίου-, ήταν η πιο θερμή ημέρα του Ιουνίου στη Γαλλία και στη Βρετανία από το 1945 και  το 1976 αντίστοιχα.

Οι θερμές μάζες και το ιδιαίτερα ζεστό κλίμα οδηγούν στην καταγραφή νέων ρεκόρ θερμοκρασίας στις δυο χώρες, εδώ και πολλ...

June 16, 2017

Μετά την πολύ επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες», οι Σποράδες για μία ακόμη φορά πρωτοστατούν και πρωταγωνιστούν στην υιοθέτηση πρακτικών με προστιθέμενη αξία στην περιβαλλοντική, αισθητική και οικονομική βιωσιμότητά τους.

Σε μία...

June 13, 2017

Εγκατεστημένη πάνω σε μία μονάδα αποτέφρωσης απορριμμάτων της Ζυρίχης, η μονάδα δέσμευσης άνθρακα της εταιρείας Climeworks αποτελείται από τρία κοντέινερ που περιέχουν έξι συλλέκτες διοξειδίου του άνθρακα το καθένα.

Η πρώτη εμπορική μονάδα άμεσης δέσμευσης αέρα, που είν...

June 12, 2017

Η καταστροφική κατολίσθηση περισσότερων από 80 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων χώματος το Σάββατο, προκάλεσε την εκκένωση ενός ολόκληρου χωριού, του οικισμού Αναργύρων, και ανυπολόγιστες ζημίες για τη ΔΕΗ, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεπερνούν το 1 δισ. Ευρώ.

Σύμφω...

June 11, 2017

Μια βουτιά στον ελληνικό βυθό το 2011 κατά την οποία ο 21χρονος σήμερα Ολλανδός Μπόγιαν Σλατ συνάντησε περισσότερες πλαστικές σακούλες απ' ό,τι ψάρια, ήταν αρκετή για τον παρακινήσει να αναπτύξει ένα σύστημα καθαρισμού των ωκεανών.

Η ιδέα του 21χρονου Ολλανδού Μπόγιαν Σ...

June 6, 2017

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.  Αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας. Θεσπίστηκε στις 15 Δεκέμβρη 1972, κατά τη διάρκεια της Α' Διάσκ...

June 2, 2017

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες την απόσυρση της χώρας από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, ξεκαθαρίζοντας ότι από σήμερα κιόλας οι ΗΠΑ διακόπτουν την εφαρμογή των μη δεσμευτικών όρων της συνθήκης.

«Φεύγουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τρ...

Please reload

Please reload

Πρόσφατα Άρθρα
Σχετικά Άρθρα

Θεαματική μείωση ρύπανσης σε Ιταλία, Γαλλία & Ισπανία πριν και μετά τον κορωνοϊό (Χάρτες)

April 1, 2020

1/10
Please reload