April 30, 2018

 Μαλβίδες

Μη κατοικήσιμα μπορεί να καταστούν σε τρεις δεκαετίες τροπικά νησιά στον Ειρηνικό και τον Ινδικό Ωκεανό λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας και των πλημμυρών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα αποθέματα πόσιμου νερού σε δημοφιλείς...

April 27, 2018

Πολύ χαμηλή βαθμολογία συγκεντρώνουν 18 κράτη μέλη της ΕΕ σε έκθεση αξιολόγησης για την εφαρμογή της νομοθεσίας προστασίας της φύσης. Η έκθεση δείχνει ότι και τα 18 κράτη δεν καταφέρνουν να προστατέψουν επαρκώς τους οικολογικούς θησαυρούς της Ευρώπης.

Η αναλυτική έκθεση...

April 26, 2018

«Ναι» στην ανακύκλωση, λένε οι Έλληνες, καθώς οι περισσότεροι πολίτες της χώρας μας δηλώνουν πως ανακυκλώνουν τις συσκευασίες του νοικοκυριού τους.

«Οι πολίτες στηρίζουν την ανακύκλωση συσκευασιών, καθώς σε ποσοστό 97% τη θεωρούν σημαντική προτεραιότητα. Το 92% δηλώνει...

April 23, 2018

Επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι και πάνω από το 95% αναπνέει ανθυγιεινό αέρα, την ίδια ώρα που το 60% ζει σε συνθήκες που δεν πληρούν ακόμα και τα πλέον βασικά πρότυπα ποιότητας αέρα.

Αυτά προκύπτουν από την έκθεση State of Global Air του 2018, μια ετήσια αξιολόγηση του ορ...

April 19, 2018

Μέρος του κυβερνητικού σχεδίου της Βρετανίας για τη μείωση της χρήσης πλαστικού για την προστασία του περιβάλλοντος είναι η προώθηση της απαγόρευσης στα πλαστικά καλαμάκια αλλά και τις μπατονέτες.

Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Βρετανία έχει ήδη γίνει το επόμενο βήμα για τη...

April 18, 2018

Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν κατά λάθος ένα ένζυμο που μπορεί να «φάει» ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα πλαστικά, το ΡΕΤ (polyethylene terepththalate).

Το επίτευγμα, που ήρθε αναπάντεχα, θα βοηθήσει μελλοντικά στη μάχη κατά της ρύπανσης σε ξηρ...

April 17, 2018

Εκπρόσωποι 173 κρατών έφτασαν σε μια ιστορική, δεσμευτική συμφωνία για την περικοπή των εκπομπών της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Η ναυτιλία ήταν ο μοναδικός μεγάλος κλάδος που δε συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής το 2015,...

April 12, 2018

Ο Μάρτιος του 2018 σχεδόν σε όλη την Ευρώπη ήταν πιο ψυχρός σε σχέση με τον μέσο όρο του Μαρτίου στο παρελθόν (1981-2010). Μόνο στο ακραίο νοτιοανατολικό τμήμα, όπου βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς και στα πολύ βόρεια τμήματα της ηπείρου μας, o περασμένος μήνα...

April 12, 2018

Ευνοϊκές καιρικές συνθήκες για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης προβλέπονται από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 14/4, κυρίως στη νότια νησιωτική χώρα και την Αττική.

Το φαινόμενο της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης τείνει να γίνει ολοένα και πιο συχνό.

Δεν είναι λίγοι οι επιστήμ...

April 3, 2018

Νέο κεφάλαιο στη διαχείριση των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης μέσω της δημιουργίας ενός πρότυπου τόσο για τα ελληνικά όσο και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα περιβαλλοντικού πάρκου κυκλικής οικονομίας.

Το προτεινόμενο πάρκο θα αρχίσει να κα...

Please reload

Please reload

Πρόσφατα Άρθρα
Σχετικά Άρθρα

Θεαματική μείωση ρύπανσης σε Ιταλία, Γαλλία & Ισπανία πριν και μετά τον κορωνοϊό (Χάρτες)

April 1, 2020

1/10
Please reload