top of page
Search

Η Ζάμπια σχεδιάζει να εγκρίνει τη σφαγή 2.000 ιπποπόταμων

Ecoweather

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού της Ζάμπια, Τσαρλς Μπάντα, θα ήταν πολύ δαπανηρό να μεταφερθούν οι ιπποπόταμοι σε ένα άλλο μέρος της χώρας. Αντ' αυτού, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει με τα σχέδιά της για την δραματική μείωση του πληθυσμού των ιπποπόταμων στην ανατολική Ζάμπια.

Πριν από δύο χρόνια, η Δημοκρατία της Ζάμπια ανέστειλε τα σχέδιά της για την ελεγχόμενη σφαγή έως και 2.000 ιπποπόταμων μέσα σε πέντε χρόνια, μετά από διαμαρτυρίες από ακτιβιστές δικαιωμάτων των ζώων. Η χώρα πρόσφατα επανέφερε τα σχέδια αυτά, υποστηρίζοντας ότι τα επίπεδα νερού στον ποταμό Λουάνγκβα, όπου βρίσκονται οι περισσότεροι ιπποπόταμοι, δεν μπορούν να υποστηρίξουν τον σημερινό πληθυσμό των ζώων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού της Ζάμπια, Τσαρλς Μπάντα, θα ήταν πολύ δαπανηρό να μεταφερθούν οι ιπποπόταμοι σε ένα άλλο μέρος της χώρας. Αντ' αυτού, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει με τα σχέδιά της για την δραματική μείωση του πληθυσμού των ιπποπόταμων στην ανατολική Ζάμπια.

«Το Εθνικό Πάρκο Νότιου Λουάνγκβα έχει πληθυσμό άνω των 13.000 ιπποπόταμων, αλλά η περιοχή είναι ιδανική για 5.000 ιπποπόταμους», δήλωσε ο Μπάντα.

Η κυβέρνηση της Ζάμπια πιστεύει ότι ο υπερπληθυσμός θα μπορούσε να απειλήσει το οικοσύστημα και ο Μπάντα πρόσθεσε ότι η μετακίνηση των ιπποπόταμων σε άλλα νερά θα ήταν «πολύ ακριβή», αφήνοντας τη σφαγή ως τη μόνη επιλογή. Η κυβέρνηση επιμένει επίσης ότι ο έλεγχος του αριθμού των ιπποπόταμων στην περιοχή θα σταματήσει την εξάπλωση του άνθρακα, μιας βακτηριδιακής ασθένειας που απαντάται συνήθως στην υποσαχάρια Αφρική και σκοτώνει τα ζώα, που έχει επιδεινωθεί λόγω χαμηλής βροχόπτωσης στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το Reuters, το καλοκαίρι του 2016, η βρετανική ΜΚΟ Born Free ηγήθηκε μιας εκστρατείας εναντίον της σφαγής των ιπποπόταμων. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση για τη συνέχιση της σφαγής, η Born Free ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι η Ζάμπια δεν παρείχε αξιόπιστες επιστημονικές αποδείξεις ότι υπάρχει στην πραγματικότητα πρόβλημα υπερπληθυσμού στον ποταμό. Ο πληθυσμός των ιπποπόταμων σε όλη τη νότια Αφρική είναι περίπου 80.000.

Πηγή: naftemporiki.gr

 
 
 
Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio

bottom of page