top of page
Search

ΕΒΕΡΕΣΤ: ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΤΟΝΟΥΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Η «ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Ecoweather

Καθώς ξεκινά η ορειβατική περίοδος, το Νεπάλ διοργανώνει την Εκστρατεία Καθαρισμού του Έβερεστ για το 2019 προκειμένου να απομακρυνθούν πάνω από 10 τόνοι απορριμμάτων που άφησαν πίσω τους οι ορειβάτες,όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για το πρόβλημα των απορριμμάτων στο υψηλότερο βουνό του κόσμου, η κυβέρνηση του Νεπάλ, σε συνεργασία με φορείς του ορειβατικού κλάδου, διοργανώνει αυτή την εκστρατεία. Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του Νεπάλ εμπλέκεται σε αυτή την προσπάθεια, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού της χώρας, που ηγείται της καμπάνιας. «Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας καθαρισμού, θα απομακρυνθούν τα απορρίμματα που βρίσκονται στο Έβερεστ, από την κατασκήνωση βάσης (5.400 μέτρα) έως την κατασκήνωση 4 (περίπου 8.300 μέτρα)», δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Xinhua ο Κουλ Μπαχαντούρ Γκουρούνγκ, γενικός γραμματέας της Ορειβατικής Ένωσης Νεπάλ. Σύμφωνα με τον Γκουρούνγκ, μια ομάδα 12 ανθρώπων, που θα απομακρύνουν τα απορρίμματα από το Έβερεστ, αναχώρησαν σήμερα από την πρωτεύουσα Κατμαντού με προορισμό την κατασκήνωση βάσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αρχίσουν την εκστρατεία καθαρισμού μετά τις 25 Απριλίου, ενώ η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τα απορρίμματα που μπορούν να περισυλλεχθούν, θα μεταφερθούν στην κατασκήνωση βάσης, όπου θα γίνει ο πρώτος διαχωρισμός τους, και στη συνέχεια σε ακόμα χαμηλότερο υψόμετρο, προκειμένου να είναι ευκολότερη η διαχείρισή τους. Σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους φορείς, ακόμα και οι ορειβατικές αποστολές του Έβερεστ θα κληθούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση απορριμμάτων κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους προς την κατασκήνωση βάσης. «Κάποιες αποστολές έχουν ήδη υποσχεθεί να το κάνουν», δήλωσε ο Γκουρούνγκ.

Κρατικοί αξιωματούχοι του Νεπάλ δήλωσαν ότι η κυβέρνηση ανησυχεί πάρα πολύ για το περιβάλλον στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου σε μια περίοδο κατά την οποία διοργανώνει την Χρονιά ‘Visit Nepal’ 2020, με στόχο να προσελκύσει 2 εκατ. ξένους τουρίστες.

Το Νεπάλ πρέπει να στείλει το σωστό μήνυμα για το περιβάλλον στο Έβερεστ προκειμένου να προσελκύσει ξένους τουρίστες και είναι επίσης καθήκον της κυβέρνησης να σώσει το Έβερεστ που είναι το καμάρι της χώρας μας, δήλωσε σήμερα στο Xinhua ο Μίρα Ατσάρια, διευθυντής στο υπουργείο Τουρισμού.

Πηγή: greenagenda.gr

 
 
 
Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio

bottom of page