top of page
Search
  • Ecoweather

Περιβαλλοντικές δράσεις για το τριήμερο της 28ης


Για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, το Ecoweather έχει 2 διαφορετικές προτάσεις: Μια εκδρομή στους υγρότοπους του Αμβρακικού και μια εξόρμηση στα μονοπάτια του Ολύμπου και το Φαράγγι του Ενιπέα.

Η εκδρομή στον Αμβρακικό, διοργανώνεται από την Ορνιθολογική Εταιρεία για τα μέλη, τους εθελοντές της αλλά και όλους όσους αγαπούν την παρατήρηση πουλιών.

Οι εκδρομείς θα επισκεφτούν το βόρειο τμήμα του Αμβρακικού (ανάμεσα στα δέλτα των ποταμών Λούρου και Άραχθου), τα Στενά της Κλεισούρας και άλλους σημαντικούς βιότοπους του Μεσολογγίου.

Αναχώρηση: Πέμπτη 27/10, Πλατεία Ομονοίας, ΩΡΑ: 17:00

Επιστροφή: Κυριακή 30/10

Διαμονή: Ξενοδοχείο Βυζάντιο, Άρτα

Ο υγρότοπος του Αμβρακικού προστατεύεται από τη Συνθήκη Ramsar και είναι ενταγμένος στο δίκτυο Natura 2000. Είναι ένας από τους σημαντικότερους υγρότοπους της χώρας μας αφού στην περιοχή έχουν καταγραφεί 254 είδη πτηνών, ανάμεσά τους και ο Αργυροπελεκάνος που απειλείται σε παγκόσμιο επίπεδο. (Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού: www.amvrakikos.eu).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το πρόγραμμα της εκδρομής στην ιστοσελίδα της Ορνιθολογικής Εταιρείας www.ornithologiki.gr και δηλώστε συμμετοχή.

Η πεζοπορία στον Όλυμπο, διοργανώνεται από τον σύλλογο Βριλησσός που έχει στο ενεργητικό του μια πληθώρα εξορμήσεων στην ελληνική φύση. Τα μονοπάτια του Ολύμπου θα σας προσφέρουν μοναδικές φθινοπωρινές εικόνες με τα πανέμορφα δάση του από οξιές και αιωνόβια ρόμπολα.

Η Πεζοπορία ξεκινά την Παρασκευή 28/10 προς το καταφύγιο της Πετρόστουγκας (1940 μ. υψόμετρο) με διανυκτέρευση στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός (2100 μ. υψόμετρο). Το καταφύγιο είναι χτισμένο στην προεξοχή ενός βράχου, ίσως η ωραιότερη φυσική βεράντα της Ελλάδας, περιτριγυρισμένο από εντυπωσιακά ρόμπολα. (δείτε εικόνες στο www.mountolympus.gr ).

Το Σάββατο 29/10, θα ξεκινήσει η κατάβαση στα Πριόνια και για όσους επιθυμούν θα συνεχιστεί στην κοιλάδα του Ενιπέα μέχρι το Λιτόχωρο. Στη διαδρομή θα συναντήσετε μικρούς καταρράκτες και πολλές ξύλινες γέφυρες. Η διανυκτέρευση θα γίνει στο Λιτόχωρο. Την Κυριακή 30/10, θα επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου.

Αναχώρηση: Παρασκευή 28/10, Σταθμός Πλακεντίας, ΩΡΑ: 17:00

Επιστροφή: Κυριακή 30/10

Διαμονή: Καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός, Λιτόχωρο

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το πρόγραμμα της εκδρομής στην ιστοσελίδα του Βριλησσού www.vrilisos.gr και δηλώστε άμεσα συμμετοχή διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες.

35 views0 comments
bottom of page