top of page
Search
  • Ecoweather

Ακόμα πιο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ο 34ος Μαραθώνιος στην Αθήνα


Με το σύνθημα να γίνει ο Αυθεντικός Μαραθώνιος ακόμα πιο πράσινος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην Αθήνα, ο 34ος Κλασικός Μαραθώνιος. Σε αυτό στοχεύει το εθελοντικό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ που σε συνεργασία με την περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», κατόρθωσαν να αναδείξουν το Μαραθώνιο Αθηνών σε μια φιλική προς το περιβάλλον διοργάνωση, πρότυπο για το παγκόσμιο δρομικό κίνημα.

Στην περσινή διοργάνωση το "Ινστιτούτο για τον κόσμο" οργάνωσε το «εθελοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης με την "Green Team" που αποτελούνταν από περισσότερους από 120 εθελοντές που επάνδρωσαν όλους τους σταθμούς υποστήριξης των δρομέων κατά μήκος της διαδρομής του Μαραθωνίου, τους σταθμούς των 5 και 10 χιλιομέτρων. Μέσω του εθελοντικού αυτού προγράμματος ανακύκλωσης που υποστηρίζει η Coca-Cola Hellas και Coca Cola 3E, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος ευαισθητοποιεί το δρομικό κίνημα για τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και καινοτομεί, αποτελώντας διαχρονικά πλέον μια από τις «πράσινες» μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Πηγή: www.athensauthenticmarathon.gr

Όπως αναφέρει ο κ.Γιώργος Καζαντζόπουλος, υπεύθυνος περιβαλλοντικών προγραμμάτων Μαραθωνίου, Πρόεδρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Ινστιτούτο για τον κόσμο": "Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου αποτελεί πλέον παράδειγμα προς μίμηση για άλλες αθλητικές διοργανώσεις εντός κι εκτός Ελλάδας καθώς εφαρμόζει τις περιβαλλοντικές κατευθύνσεις της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων.

Σημαντική είναι επίσης η συμβολή της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) που για 8η συνεχή χρονιά στηρίζει το θεσμό του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Η ΕΕΑΑ αναλαμβάνει την αποκομιδή και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών, που χρησιμοποιήθηκαν από τους διαγωνιζόμενους δρομείς και τους θεατές, προβάλλοντας το μήνυμα της Ανακύκλωσης. Το αποτέλεσμα της φετινής οργανωμένης δράσης σύμφωνα με την ΕΕΑΑ, ήταν η συγκέντρωση περίπου 4,5 τόνων ανακυκλώσιμου υλικού (καθαρού πλαστικού PET καθώς και πλαστικό συσκευασίας των μπουκαλιών) το οποίο τελικά διαχωρίστηκε και προωθήθηκε για ανακύκλωση.

31 views0 comments
bottom of page