top of page
Search
  • Ecoweather

Μαγευτικές εικόνες από τη χιονισμένη Ελλάδα


Χιόνι και παγετός είναι τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τις τρεις τελευταίες ημέρες όλη τη χώρα και έχει παγώσει τις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Εκτός από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες με το χιόνι που φθάνει μέχρι και τη θάλασσα, σε όλη την Ελλάδα ιδιαίτερες είναι και εκείνες που δείχνουν να έχουν παγώσει τα πάντα από λίμνες, μέχρι συντριβάνια και υδραγωγεία!

Η βόρεια Ελλάδα παραμένει για ένα ακόμη 24ωρο στην «κατάψυξη» με συνθήκες ολικού παγετού, με τον υδράργυρο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας να βρίσκεται υπό το μηδέν.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν από νωρίς το πρωί στη Φλώρινα, όπου ο υδράργυρος «έδειξε» -18 °C , ενώ στα Γρεβενά -13 °C και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής -12 °C.

Η Θεσσαλονίκη ξημέρωσε με -5 °C , το Νευροκόπι με -11 °C, η Βέροια με -7 °C, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις καταγράφηκαν νωρίτερα σε Καβάλα και Ξάνθη, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους

-6 °C.

Λίμνη Δοϊράνη

Παγωμένη είναι τις τελευταίες ώρες και η λίμνη Δοϊράνη από τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα δέντρα μετατράπηκαν σε εκπληκτικά «γλυπτά» και οι βάρκες των ψαράδων εγκλωβίστηκαν μέσα στον πάγο.

Πηγή: newpost.gr

Η λίμνη Δοϊράνη, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους υγροβιότοπους και έχει περιληφθεί στις ζώνες ειδικής προστασίας, καθώς δίνει προσωρινό καταφύγιο σε 36 σπάνια είδη πουλιών.

Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου

Παγωμένη και η λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 8 χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: newsonly.gr

Λίμνη Καστοριάς

Σε έργο τέχνης μετατράπηκε η παγωμένη λίμνη της Καστοριάς που απαθανάτισε το Σαββατοκύριακο 7-8/1/17 ο διδάκτωρ σύγχρονης Ιστορίας Raymondos Alvanos, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.

Σποράδες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τα νησιά Αλόννησος και Σκόπελος, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τη σφοδρή χιονόπτωση.

Σκόπελος

Στο έλεος μίας ακόμη πρωτοφανούς χιονοθύελλας βρίσκεται η Σκόπελος ήδη από τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης. Το χιόνι στο νησί έχει φτάσει το 1,5 μέτρο.

Αλόννησος

Πηγή: protothema.gr

Από τη 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί της Αλοννήσου. Το χιόνι στο Πατητήρι, την πρωτεύουσα του νησιού, έφτασε το 1,5 μέτρο.

Εύβοια

Χιλιαδού Ευβοίας

Στενή Ευβοίας

Κύμη

Πηγή: eviazoom.gr

Ξέφυγε η κατάσταση στη Κύμη που βρίσκεται στο έλεος του χιονιά. Σε πολλά χωριά οι κάτοικοι είναι χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη περιοχή σπεύδουν μηχανήματα του στρατού, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Αντιδήμαρχος Κύμης, Αλέξανδρος θεοδώρου.

Λήμνος

Στο όμορφο νησί του βορείου Αιγαίου το χιόνι έφθασε κυριολεκτικά μέχρι τη θάλασσα!

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς σχηματίζεται το χιόνι, τη μοναδικότητα και τα σχήματα των χιονονιφάδων, πατήστε εδώ

65 views0 comments
bottom of page