top of page
Search
  • Ecoweather

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 19/1- Κυριακή 22/1


Γενικά: Το βαρομετρικό χαμηλό (σύσφιξη) στην Ιταλία, εξακολουθεί και σήμερα Πέμπτη 19/1, να κινείται πολύ αργά προς τα ανατολικά και να επηρεάζει κυρίως τη Δυτική χώρα και τα νησιά του Α. Αιγαίου με βροχές και καταιγίδες. Οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές στα βόρεια και τα κεντρικά τμήματα με χιόνια στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά.

Ωστόσο, από το μεσημέρι της Παρασκευής και μέχρι και την Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μόνο αρκετή συννεφιά και λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά:

Πέμπτη 19/1

Πηγή: Met Office

Το χαμηλό θα φέρει βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, στο ΒΑ και το Α. Αιγαίο. Στη Δ. Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, τη Στερεά, τις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι άστατος με αρκετά όμως ανοίγματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ στα Νότια και από βορειοανατολικές 5-6 μποφόρ στα Βόρεια. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 4-5 °C στα Βόρεια, 8-12 °C στα Κεντρικά και 14-16 °C στα Νότια.

Αττική: Συννεφιά και ασθενείς βροχές νωρίς το πρωί, ηλιοφάνεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ΝΔ 4-5 μποφόρ και αργότερα θα γίνουν ΒΔ 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 8-12 °C

Θεσσαλονίκη: Πυκνή συννεφιά, χιονόνερο και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά τμήματα της πόλης, σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Οι άνεμοι Β 4-5 μποφόρ στο Θερμαϊκό και ΒΑ 3-4 μποφόρ στα ανατολικά και τα βόρεια.

Θερμοκρασία: 1- 5 °C

Παρασκευή 20/1

Πηγή: Met Office

Η σύσφιξη όπως φαίνεται στο χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων, έχει πλέον εξασθενήσει. Έτσι, ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά σε όλη τη χώρα και τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Λίγη συννεφιά θα σημειωθεί στα δυτικά και τα βόρεια με μικρή πιθανότητα βροχής.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 5- 6 °C στα Βόρεια , 8-10 °C στα Κεντρικά και 12-14 °C στα Νότια.

Αττική: Συννεφιά παροδικά αυξημένη με λίγο ήλιο προβλέπεται τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ΒΑ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 6-11 °C

Θεσσαλονίκη: Συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της μέρας με αρκετά ανοίγματα από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι ΒΑ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 0...6 °C

Σάββατο 21/1

Πηγή: Met Office

Το βαρομετρικό χαμηλό που οργανώνεται στην περιοχή της Δ. Ιταλίας δε θα επηρεάσει προς το παρόν, τη χώρα μας και ο καιρός θα είναι αισθητά βελτιωμένος με μόνο λίγη συννεφιά στα δυτικά και ανατολικά τμήματα.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 4-5 °C στα Βόρεια,

8-10 °C στα Κεντρικά και 13-14 °C στα Νότια.

Αττική: Συννεφιά το πρωί, ηλιοφάνεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ΒΑ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 5-10 °C

Θεσσαλονίκη: Ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Οι άνεμοι ΒΑ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: -2....5°C

Κυριακή 22/1

Πηγή: Met Office

Ο καιρός δε θα παρουσιάσει ιδιαίτερη αλλαγή. Η συννεφιά θα είναι πιο πυκνή στα ΒΔ τμήματα της χώρας με μικρή πιθανότητα βροχής στα Δυτικά.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 5-6 °C στα Βόρεια,

8-10°C στα Κεντρικά και 13-14 °C στα Νότια.

Αττική: Ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες, συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα που θα πυκνώσει από το βράδυ. Οι άνεμοι ΒΑ 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 5-10 °C

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Αρκετή συννεφιά από το βράδυ. Οι άνεμοι ΒΑ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: -1....6 °C


25 views0 comments
bottom of page