top of page
Search
  • Ecoweather

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 22/1- Τετάρτη 25/1


Γενικά: Το σύστημα στη Δ. Ιταλία θα αρχίσει να κινείται ανατολικότερα στην περιοχή μας και θα φέρει βροχές από τη Δευτέρα 23/1 κυρίως στα δυτικά και τα κεντρικά τμήματα. Τα φαινόμενα θα ενταθούν την Τρίτη 24/1 και θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Έτσι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το επόμενο τριήμερο θα είναι οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Από την Τετάρτη 25/1, προβλέπεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και περιορισμό των φαινομένων στα δυτικά και τη νότια νησιωτική χώρα.

Πιο αναλυτικά:

Κυριακή 22/1

Πηγή: Met Office

Το βαρομετρικό χαμηλό στη Δ. Ιταλία σε συνδυασμό με το υψηλό στα βόρεια Βαλκάνια δε θα επηρεάσει τη χώρα κι έτσι θα επικρατήσει αρκετά ανοιχτός καιρός με λίγη συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 6-7 °C στα Βόρεια, 10-11 °C στα Κεντρικά και 12-13 °C στα Νότια.

Αττική: Λιακάδα με παροδική συννεφιά το πρωί που από το απόγευμα θα πυκνώσει. Οι άνεμοι ΒΑ 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 5-10 °C

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Συννεφιά από το απόγευμα που θα πυκνώσει αργά το βράδυ. Οι άνεμοι ΒΑ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 0-7 °C

Δευτέρα 23/1

Πηγή: Met Office

Το σύστημα θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά στην περιοχή μας και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα ενισχυθούν και φτάσουν τα 7-8 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις εντάσεως 5-6 μποφόρ. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 6-7 °C στα Βόρεια, 10-11 °C στα Κεντρικά και 12-14 °C στα Νότια.

Αττική: Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας το πρωί. Από το απόγευμα ασθενείς παροδικές βροχές που θα ενταθούν από το βράδυ. Οι άνεμοι ΒΑ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 7-10 °C

Θεσσαλονίκη: Πυκνή συννεφιά και βροχές σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ορεινά του νομού. Ομίχλες και περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ΒΑ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 3-7 °C

Τρίτη 24/1

Πηγή: Met Office

Πηγή: inmeteo.gr

Τα φαινόμενα θα ενταθούν αφού το σύστημα βρίσκεται πλέον στην περιοχή μας. Οι βροχές θα είναι έντονες στα δυτικά, τα κεντρικά αλλά και στη νότια νησιωτική χώρα. Χιονόνερο και χιόνι θα πέσει στα βόρεια ηπειρωτικά και ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι ΝΔ και δε θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο, ΒΑ εντάσεως 5-6 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 6-7 °C στα Βόρεια, 11-13 °C στα Κεντρικά και 14-15 °C στα Νότια.

Αττική: Έντονες βροχές και κλειστός καιρός σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Οι άνεμοι Β 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 7-10 °C

Θεσσαλονίκη: Βροχές ισχυρής έντασης και χιονόνερο σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Οι άνεμοι Β 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 2-5 °C

Τετάρτη 25/1

Πηγή: Met Office

Πηγή: inmeteo.gr

Ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά και στη νότια νησιωτική Ελλάδα, όπου θα είναι πιο έντονα. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από

6-7 °C στα Βόρεια,

12-13 °C στα Κεντρικά και 14-15 °C στα Νότια.

Αττική: Συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ΒΑ 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 6-10 °C

Θεσσαλονίκη: Έντονες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες που θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού. Συννεφιά θα επικρατήσει την υπόλοιπη μέρα. Οι άνεμοι Β 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 2-4 °C

60 views0 comments
bottom of page