top of page
Search
  • Ecoweather

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 26/1- Κυριακή 29/1


Γενικά: Το ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από το κεντρικό Αιγαίο μέχρι τα κεντρικά και δυτικά τμήματα της Ελλάδας προκαλεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Πέμπτη 26/1, στις περισσότερες περιοχές της χώρας κυρίως όμως στα Κεντρικά και τα Βόρεια. Την Παρασκευή 27/1, το σύστημα μετακινείται νοτιότερα και τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην ανατολική χώρα. Ωστόσο το κρύο θα είναι ιδιαίτερα έντονο. Το Σάββατο 28/1, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν όμως η θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν πολύ μικρή άνοδο. Ο ανοιχτός καιρός θα διατηρηθεί μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής 29/1. Το νέο βαρομετρικό χαμηλό που κινείται από τη Δ. Ιταλία προς τη χώρα μας θα φέρει από το απόγευμα της Κυριακής, βροχές στα δυτικά και συννεφιά στις υπόλοιπες περιοχές. Οι βροχές θα επεκταθούν στα ανατολικά τμήματα και στα Δωδεκάνησα από τη Δευτέρα 30/1. Ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά:

Πέμπτη 26/1

Πηγή: Met Office

Οι ψυχρές αέριες μάζες από τα ΒΑ Βαλκάνια θα φέρουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην Κεντρική Ελλάδα με χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς και των Σποράδων. Στα Δυτικά ο καιρός θα είναι άστατος και βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως από το βράδυ. Χιονόνερο και χιόνι θα εκδηλωθούν και στα Βόρεια. Τα φαινόμενα όμως σταδιακά θα υποχωρήσουν και θα σταματήσουν τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και από ΝΑ διευθύνσεις 5-6 στο Ιόνιο.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 2-3 °C στα Βόρεια, 5-8 °C στα Κεντρικά και 9-11 °C στα Νότια.

Αττική: Κλειστός θα είναι ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Πιθανές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και κυρίως στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι ΒΑ 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 4....8 °C

Θεσσαλονίκη: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών χιονοπτώσεων στα βόρεια του νομού.

Οι άνεμοι Β 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: -1....3 °C

Παρασκευή 27/1

Πηγή: Met Office

Πηγή: inmeteo.gr

Καθώς το ψυχρό μέτωπο κατεβαίνει νοτιότερα τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στα βόρεια όπου ο καιρός θα είναι πιο ανοιχτός αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και τα νησιά του Α. Αιγαίου. Το κρύο θα είναι ιδιαίτερα έντονο στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, όπου η θερμοκρασία θα πέσει 2- 3 βαθμούς χαμηλότερα. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ΝΑ εντάσεως 4-5 μποφόρ. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 4-5 °C στα Βόρεια,

5-6 °C στα Κεντρικά και 7-8 °C στα Νότια.

Αττική: Συννεφιά με διαστήματα ήλιου νωρίς το πρωί. Πυκνή συννεφιά την υπόλοιπη μέρα. Πιθανές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι ΒΑ 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 3....7 °C

Θεσσαλονίκη: Λιακάδα σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Οι άνεμοι Β μέχρι 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: -1....4 °C

Σάββατο 28/1

Πηγή: Met Office

Πηγή: inmeteo.gr

Ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα από πλευράς φαινομένων. Οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν μικρή άνοδο στις βόρειες περιοχές ενώ θα παραμείνουν χαμηλές στα κεντρικά και τα ανατολικά τμήματα. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν στο Αιγαίο και δε θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα παραμείνουν ΝΑ 4-5 μποφόρ. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 7-8 °C στα Βόρεια, 9-10 °C στα Κεντρικά και 10-12 °C στα Νότια.

Αττική: Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με παροδική συννεφιά τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι ΒΑ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 3-10 °C

Θεσσαλονίκη: Ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι ΒΑ μέχρι 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 0....8 °C

Κυριακή 29/1

Πηγή: Met Office

Ο καιρός θα είναι γενικά ανοιχτός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι και το μεσημέρι. Από το απόγευμα και μετά , λόγω του χαμηλού που θα πλησιάσει τη χώρα από τη Δ. Ιταλία, θα επικρατήσει συννεφιά στα δυτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 6-7 °C στα Βόρεια,

7-9 °C στα Κεντρικά και 11-12 °C στα Νότια.

Αττική: Συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Οι άνεμοι Β 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 5....10 °C

Θεσσαλονίκη: Αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Οι άνεμοι ΒΑ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 2....8 °C

32 views0 comments
bottom of page