top of page
Search
  • Ecoweather

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 29/1 – Τετάρτη 01/2


Γενικά: Το βαρομετρικό χαμηλό που κινείται από τη Ν. Ιταλία προς τα νοτιοανατολικά τμήματα της Ελλάδας θα φέρει σήμερα Κυριακή 29/1 συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τη Δευτέρα 30/1 που το σύστημα θα κινηθεί νοτιότερα, θα σημειωθούν βροχές στην περιοχή της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα λόγω του υψηλού στα ΒΑ Βαλκάνια. Ο καιρός θα είναι αρκετά κλειστός και την Τρίτη 31/1 και οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα. Σταδιακή βελτίωση από την Τετάρτη 01/2 με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Κυριακή 29/1

Πηγή: Met Office

Το χαμηλό στα νοτιοδυτικά της χώρας θα φέρει συννεφιά στις περισσότερες περιοχές ενώ τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα Δυτικά και τα Νότια . Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλές στα Βόρεια. Το φαινόμενο της πάχνης και του παγετού θα είναι έντονο τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ΒΑ 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο και ΝΑ 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 6-7 °C στα Βόρεια, 9-11°C στα Κεντρικά και 10-12 °C στα Νότια.

Αττική: Συννεφιά με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας το πρωί. Κλειστός καιρός την υπόλοιπη ημέρα.

Οι άνεμοι Β 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 5-9 °C

Θεσσαλονίκη: Συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Οι άνεμοι ΒΔ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 2-6°C

Δευτέρα 30/1

Πηγή: Met Office

Καθώς το σύστημα κινείται νοτιότερα θα φέρει βροχές από το απόγευμα στην περιοχή της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα. Παροδική συννεφιά θα σημειωθεί στις υπόλοιπες περιοχές ενώ οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλές. Οι άνεμοι ΒΑ 6-7 μποφόρ στο Β. Αιγαίο και 5-6 μποφόρ στο Κεντρικό. Στο Ιόνιο θα είναι ΒΑ 3-4 μποφόρ. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 6-7 °C στα Βόρεια, 9-11 °C στα Κεντρικά και 11-12 °C στα Νότια.

Αττική: Συννεφιά με μικρά διαστήματα ήλιου το πρωί που θα αυξηθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι Β 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 5-9 °C

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη συννεφιά τις μεσημβρινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι ΒΑ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 3-7 °C

Τρίτη 31/1

Πηγή: Met Office

Το χαμηλό που θα έχει απομακρυνθεί από τη χώρα προς τα νοτιοανατολικά και το υψηλό στην περιοχή των ΒΑ Βαλκανίων θα βελτιώσουν σταδιακά τον καιρό στα ανατολικά και τα νότια τμήματα από το απόγευμα και μετά. Η συννεφιά θα είναι αυξημένη στα Κεντρικά και οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα. Οι άνεμοι Β 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο και ΝΑ 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 5-6 °C στα Βόρεια,

9-12 °C στα Κεντρικά και 11-12 °C στα Νότια.

Αττική: Κλειστός καιρός με αυξημένη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Οι άνεμοι Β 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 5-8 °C

Θεσσαλονίκη: Κλειστός καιρός με αυξημένη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Οι άνεμοι Α έως 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 2-7 °C

Τετάρτη 01/2

Πηγή: Met Office

Θα ανοίξει ο καιρός από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές της χώρας με αραιή συννεφιά στα Κεντρικά και τα Βόρεια. Στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα Κεντρικά και τα Νότια. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 6-7 °C στα Βόρεια, 11-12 °C στα Κεντρικά και 12-13°C στα Νότια.

Αττική: Ηλιοφάνεια με συννεφιά μέχρι και το μεσημέρι. Αίθριος καιρός από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι ΒΔ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 5-11°C

Θεσσαλονίκη: Συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ΒΑ έως 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 3-7 °C

22 views0 comments
bottom of page