top of page
Search
  • Ecoweather

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 02/2 – Κυριακή 05 /2


Γενικά: Το σύστημα υψηλών πιέσεων στη χώρα μας θα φέρει άνοδο της θερμοκρασίας για το επόμενο τριήμερο με λίγη συννεφιά στα ΒΔ τμήματα της χώρας. Το βαρομετρικό χαμηλό στη ΒΔ Ευρώπη δε θα επηρεάσει τη χώρα εκτός από τα τα ΒΔ τμήματα και κυρίως από το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα. Έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο την Πέμπτη 02/2 και περαιτέρω άνοδο το Σαββατοκύριακο 04-05/2, λόγω των νοτιάδων που θα μεταφέρουν θερμές αέριες μάζες από την Αφρική.

Πιο αναλυτικά:

Πέμπτη 02/2

Πηγή: Met Office

Αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με εξαίρεση τα ΝΔ τμήματα όπου θα σημειωθεί παροδική συννεφιά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα πελάγη και δε θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 9-11 °C στα Βόρεια, 12-13 °C στα Κεντρικά και 13-14 °C στα Νότια.

Αττική:

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και αυξημένη υγρασία.

Οι άνεμοι ΝΔ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 5-14 °C

Θεσσαλονίκη:

Συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 4-11°C

Παρασκευή 03/2

Οι νοτιάδες θα προκαλέσουν περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας ενώ λόγω του υψηλού στην περιοχή μας ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα όπου θα σημειωθεί τοπική συννεφιά και υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής. Οι ΝΔ άνεμοι στα πελάγη δε θα ξεπεράσουν τα 4-5 μποφόρ. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 10-12 °C στα Βόρεια, 13-14 °C στα Κεντρικά και 14-15 °C στα Νότια.

Αττική:

Ηλιοφάνεια το πρωί. Συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι ΝΔ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 8-15°C

Θεσσαλονίκη:

Συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας το πρωί. Αίθριο καιρό την υπόλοιπη ημέρα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 5-12 °C

Σάββατο 04/2

Πηγή: Met Office

Διατηρούνται οι νότιοι άνεμοι οι οποίοι μεταφέρουν θερμές αέριες μάζες από την Αφρική ανεβάζοντας περισσότερο τη θερμοκρασία κυρίως στα νότια και κεντρικά τμήματα. Το σύστημα που περνάει από τη ΒΔ Ιταλία θα φέρει κάποια φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τμήματα και στα νησιά του Ιονίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 13-14 °C στα Βόρεια, 14-15 °C στα Κεντρικά και 16-17 °C στα Νότια.

Αττική: Αίθριος καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας με αραιές νεφώσεις τις βραδινές και τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι ΝΔ έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 9-16°C

Θεσσαλονίκη:

Συννεφιά το πρωί που από το απόγευμα θα πυκνώσει με μικρή πιθανότητα βροχής. Ομίχλη θα επικρατεί τις πρωινές ώρες και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 6-14°C

Κυριακή 05/2

Πηγή: Met Office

Το πέρασμα του ψυχρού μετώπου θα φέρει βροχές στα βορειοδυτικά τμήματα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Β. Αιγαίου, του Α. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ και θα πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ στα πελάγη.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 14-15 °C στα Βόρεια, 15-16 °C στα Κεντρικά και 16-17 °C στα Νότια.

Αττική:

Συννεφιά με περιόδους ηλιοφάνειας το μεσημέρι.

Οι άνεμοι Δ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 9-17 °C

Θεσσαλονίκη:

Ομίχλη με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Συννεφιά με περιόδους ηλιοφάνειας την υπόλοιπη ημέρα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 8-15°C

46 views0 comments
bottom of page