top of page
Search
  • Ecoweather

Εκστρατεία ανακύκλωσης από το Δήμο Θεσσαλονίκης για το «LET’S DO IT GREECE»


Η πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 02 Απριλίου 2017, ημέρα όπου θα διεξαχθεί και ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος«Μ. Αλέξανδρος».

Φέτος για έκτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται η Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία Let’s Do It Greece, η οποία έχει υιοθετηθεί από χιλιάδες εθελοντές και φορείς σε όλη τη χώρα. Στόχος είναι ένας: Μέσα σε μία ημέρα να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ζητούμενο είναι να ενεργοποιηθούν 100.000 εθελοντές από 3.000 ομάδες σε πάνω από 1.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα μέσα σε μία ημέρα. Οι δηλώσεις συμμετοχής φορέων, ομάδων και εθελοντών έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συνεργασία με την περιβαλλοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece» και προτίθεται να συμμετάσχει στις δράσεις της με συλλογή μπλε καπακιών, μπανανόφλουδων για κομποστοποίηση και συλλογή ηλεκτρικών μικροσυσκευών. Η πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 02 Απριλίου 2017, ημέρα όπου θα διεξαχθεί στο κέντρο της πόλης και ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος «Μ. Αλέξανδρος».

Συγκεκριμένα ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της δράσης θα προχωρήσει στη συλλογή μπλε καπακιών (για φιλανθρωπικό σκοπό, μέσω της οργάνωσης Next το You) και πλαστικών μπουκαλιών.

Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί σε τρία σημεία: στους Σταθμούς Ανεφοδιασμού των Δρομέων επί της οδού Γιαννιτσών και έναντι των Δικαστηρίων, καθώς και στο σημείο τερματισμού στο Λευκό Πύργο.

Επίσης, θα συλλέξει οργανικά απόβλητα, όπως μπανανόφλουδες για κομποστοποίηση και συσκευασιών περιτυλίγματος, στο σημείο τερματισμού στο Λευκό Πύργο.

Τέλος στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου σε ειδικά stands, θα συλλέγονται ηλεκτρικές μικροσυσκευές προς ανακύκλωση, που θα προσφέρουν οι δημότες.

Πηγή: Voria.gr

19 views0 comments
bottom of page