top of page
Search
  • Ecoweather

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας, τι προκάλεσε τη χθεσινή θεομηνία στη δυτική Αττική


Η χθεσινή θεομηνία στην περιοχή της δυτικής Αττικής είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών παραγόντων:

  • Αρχικά η μεγάλη ποσότητα της βροχής- 80 χιλιοστά- μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα- 3 ώρες-. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το ύψος βροχής στην περιοχή είναι 400 χιλιοστά για ολόκληρο το χρόνο που σημαίνει ότι η χθεσινή βροχή αντιστοιχεί στο 1/5 της βροχής για έναν ολόκληρο χρόνο.

  • Τα καιρικά φαινόμενα ήταν στάσιμα γεγονός που εξηγεί την ένταση της βροχής τοπικά, μόνο στη δυτική Αττική και όχι για παράδειγμα στο κέντρο ή στην Α. Αττική.

  • Το βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Κ. Μεσογείου- στα δυτικά της χώρας- που μετέφερε αέριες μάζες με νοτιοανατολική κατεύθυνση και μεγάλη συγκέντρωση υδρατμών- λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που διατηρούν ακόμη οι θάλασσες- με αποτέλεσμα οι παραθαλάσσιες περιοχές να δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

  • Η μπόρα ξέσπασε σε μια περιοχή με μπαζωμένα ρέματα, άναρχη δόμηση και απουσία αντιπλημμυρικών έργων.

Ο καιρός μέχρι και το πρωί της Κυριακής 19/11, προβλέπεται κλειστός με έντονα φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πέμπτη 16/11:

Απόψε το βράδυ θα συνεχιστούν οι βροχές και ή σποραδικές καταιγίδες στην Αττική καθώς και στη Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο.

Παρασκευή 17/11:

Το χαμηλό που παραμένει σχεδόν στάσιμο στα δυτικά της χώρας, θα φέρει εκ νέου έντονες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια που θα επεκταθούν στη διάρκεια της ημέρας σε όλη την ηπειρωτική χώρα και ενδέχεται μέχρι το βράδυ να επηρεάσουν και την ανατολική νησιωτική χώρα (κυρίως τις Κυκλάδες, τα νησιά του Α. Αιγαίου και τη Β. Κρήτη).

Σάββατο 18/11:

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί αλλά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην κεντρική και ανατολική νησιωτική χώρα κυρίως στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Α. Αιγαίου.

Κυριακή 19/11:

Τα φαινόμενα θα μετακινηθούν κυρίως ανατολικά ενώ ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται στα δυτικά και τα βόρεια, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με την επικράτηση των βοριάδων.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση για το επόμενο τριήμερο εδώ

11 views0 comments
bottom of page