top of page
Search
  • Ecoweather

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου 2018- Εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας


Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με θέμα τη μάχη κατά της ρύπανσης από πλαστικό (BeatPlasticPollution), διάφορες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα:

Σκάλα Λακωνίας: Μουσική Εκδήλωση

Ο Σύλλογος Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα "Ο Ευρώτας" διοργανώνει μουσική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Πηγών στη Σκάλα, στις 4 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα, στις 19.30.

Στην εκδήλωση θα φιλοξενηθούν:εικαστικές δημιουργίες των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας βραβεύσεις των μαθητών που συμμετείχαν στο ενημερωτικό πρόγραμμα του Συλλόγουμέλη του Συλλόγου που θα σας ενημερώνουν για τις προσπάθειες διάσωσης του ποταμού,ομιλητές σχετικά με το θέμα της ρύπανσης του ποταμού.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική!

Συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας Δήμος Ευρώτα Δημοτική Κοινότητα Σκάλας ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων

Πύργος Ηλείας: Προβολή Ντοκιμαντέρ με θέμα Πλαστικά Απορρίμματα στους Ωκεανούς

Η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας διοργανώνει την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 μετά τις 8:00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Πύργου, προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα : Πλαστικά απορρίμματα στους Ωκεανούς.

Παράλληλα θα προσφερθούν συμβολικά επαναχρησιμοποιούμενες πάνινες τσάντες με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.

Αλλάζουμε συνήθειες μειώνουμε το πλαστικό.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- Π.Ε. Ηλείας

Μεσολόγγι: Προβολές 2 ντοκιμαντέρ για το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού

ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) διοργανώνουν προβολή των ταινιών:

α) Ντοκιμαντέρ του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου: «Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού»

β) Εθνογραφικό ντοκιμαντέρ «‘Αλιμα»

στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι την Παρασκευή στις 8 Ιουνίου και ώρα 8μ.μ.

Το ντοκιμαντέρ για το Εθνικό Πάρκο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης την προηγούμενη προγραμματική περίοδο από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου με ανάδοχο την εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών BlackLight ΕΠΕ και σκηνοθέτη τον Τάσο Κατσάρη. Το ντοκιμαντέρ του ΦΔ/ΛΜ έχει προβληθεί στην ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2 και ΕΡΤ 3 αρκετές φορές διαφημίζοντας την περιοχή του Εθνικού Πάρκου με μεγάλη επιτυχία.

Tο ντοκιμαντέρ «Άλιμα», συμπαραγωγή του Ethnofest και του MedINA, σε σκηνοθεσία Λουκά Κουμπούρη και Νικόλα Παπαδημητρίου, βασίζεται στην εθνογραφική παρατήρηση της καθημερινότητας των ψαράδων της λιμνοθάλασσας, συγκεκριμένα των ιβαράδων που εδώ και αιώνες ψαρεύουν με την εμπειρία της παράδοσης.

Ρέθυμνο: Ημερίδα για την προστασία της Caretta caretta και την επίδραση των πλαστικών στην θαλάσσια βιοποικιλότητα

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Δήμος Ρεθύμνης και ο Σύλλογος Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στο Ρέθυμνο, στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει 9:30 π.μ. στο Σπίτι του Πολιτισμού (Εμμανουήλ Βερνάρδου 12, Παλιά πόλη Ρεθύμνου) όπου θα συζητηθούν θέματα όπως η νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, οι υπηρεσίες που μας προσφέρουν τα παράκτια οικοσυστήματα, η επίδραση των πλαστικών στην θαλάσσια βιοποικιλότητα και άλλα.

Την ημερίδα θα πλαισιώσει παράλληλη δράση για παιδιά η οποία θα λάβει χώρα στο Ενετικό Λιμάνι Ρεθύμνου και θα περιλαμβάνει διαδραστικό παιχνίδι για τη χελώνα Caretta caretta με μαθητές Δημοτικού. Σημειώνεται ότι η χελώνα Caretta caretta αναπαράγεται στην παραλία του Ρεθύμνου, μεταξύ Περιβολίων και Σκαλέτας, θεωρούμενη ως μια από τις τρεις σπουδαιότερες θέσεις αναπαραγωγής της στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο!

11 views0 comments
bottom of page