top of page
Search
  • Ecoweather

Ο Τυφώνας Φλόρενς πλησιάζει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ


Ο τυφώνας Κατηγορίας 4 "Florence"που αναπτύχθηκε από τις αρχές της εβδομάδας στον Ατλαντικό Ωκεανό, υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, με τους ανέμους να εξασθενούν αλλά όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC), παραμένει επικίνδυνος.

Ο τυφώνας βρίσκεται περίπου 755 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά της Μιρτλ Μπιτς στη Νότια Καρολίνα, με τους ανέμους να εξασθενούν και να φθάνουν τα 205 χλμ. την ώρα, με πιο ισχυρές ριπές ανέμου, διευκρινίζει σε νεότερο δελτίο που εξέδωσε το NHC, το οποίο εδρεύει στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα.

Παρότι μια αργή εξασθένιση αναμένεται να αρχίσει έως αργά την Πέμπτη, ο Φλόρενς παραμένει ένας εξαιρετικά επικίνδυνος τυφώνας κυρίως μόλις θα πλησιάζει τις αμερικανικές ακτές αργά την Πέμπτη και την Παρασκευή, προσθέτει το NHC.

Με βάση τις προβλέψεις του NHC, οι σφοδρές βροχοπτώσεις μπορεί να συνεχιστούν για μέρες, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για πλημμύρες από τη Νότια Καρολίνα –όπου σε ορισμένες περιοχές θα πέσει ακόμη και 1 μέτρο βροχή– μέχρι τη Βιρτζίνια. Το NHC ανέφερε ότι οι άνεμοι θα πλήξουν την περιοχή τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ενώ το κέντρο της θύελλας θα φτάσει στα παράλια την Παρασκευή.

Πολύ σοβαρός θεωρείται ο κίνδυνος από τα φουσκωμένα νερά της θάλασσας, τα κύματα που θα πλήξουν τις ακτές, προειδοποίησε ο διευθυντής της FEMA Μπροκ Λονγκ μιλώντας στην εκπομπή Good Morning America του δικτύου ABC.

Ο τελευταίος τυφώνας κατηγορίας 4 που έπληξε τη Βόρεια Καρολίνα ήταν ο Χέιζελ, το 1954. Τότε, είχαν σκοτωθεί 19 άνθρωποι.

Κλίμακα Saffir-Simpson

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

10 views0 comments
bottom of page