ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΩΣΑΪΚΟ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ

September 21, 2018

 

Το μεγαλύτερο μωσαϊκό από ανακυκλώσιμα υλικά έκτασης 350 τμ θα προσπαθήσουν να φτιάξουν οι Αθηναίοι το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου.

 

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αθηνά Πηλιτζίδου, υπεύθυνη επικοινωνίας του Κέντρου Νέων Connect Athens, που διοργανώνει τη δράση «η Αθήνα αντιστέκεται και στέλνει μήνυμα για την κλιματική αλλαγή», «παρατηρούσαμε ότι η ανακύκλωση δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση σε σχέση με άλλες πόλεις του εξωτερικού, οπότε μπήκαμε σε μια διαδικασία να σκεφτούμε, στο πλαίσιο άλλων περιβαλλοντικών δράσεων που πραγματοποιούμε, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ώστε να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, να κάνουμε κάτι όσο πιο μαζικό γίνεται χωρίς να είναι... βαρετό.

 

Έτσι σκεφτήκαμε ότι η προσπάθεια για την κατάκτηση ενός ρεκόρ Γκίνες θα ήταν μια καλή ιδέα ως δράση για να φανεί περισσότερο σαν γιορτή κι όχι ως υποχρέωση. Γι αυτό και καλούμε τους πολίτες της Αθήνας να φέρουν εκείνη την ημέρα μαζί τους ένα ανακυκλώσιμο υλικό από αλουμίνιο, γυαλί, χαρτόνι λευκού ή μαύρου χρώματος» συμπληρώνει η κα. Πηλιτζίδου.

 

Ήδη η ομάδα του Connect Athens προετοιμάζεται για την εκδήλωση, συγκεντρώνοντας το πρώτο υλικό και συντονίζοντας τους εθελοντές. «Έχουμε λάβει πολλά θετικά σχόλια κι έχουμε την υποστήριξη από ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν και θέλουν να είναι εθελοντές. Η δράση διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έχουμε οργανώσει παράλληλες δράσεις, όπως εργαστήρια, όπου ο κόσμος θα φτιάχνει αντικείμενα από τα ανακυκλώσιμα υλικά, ζωγραφική προσώπου, ενώ χορός και μουσική θα συνοδεύουν τη μεγάλη αυτή γιορτή», λέει η ίδια.

 

Το Κέντρο Νέων Connect Athens αποτελεί μέρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΙΑΣΙΣ. Βασικοί στόχοι του αποτελούν η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, η δημιουργία ίσων ευκαιριών και νέων προοπτικών. Πέρα από την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο φορέας δίνει μεγάλη έμφαση στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα μέσα από δράσεις ενημέρωσης, καθώς και σε παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,  greenagenda.gr

Please reload

Σχετικά Άρθρα

Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία έχουν κάψει δασικές εκτάσεις όσο το 1/3 της Ελλάδας κι έχουν αφανιστεί περί τα 1,25 δισεκατομμύρια ζώα!

January 15, 2020

1/6
Please reload

Πρόσφατα Άρθρα
Please reload

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio