top of page
Search
  • Ecoweather

Έσπασαν τα ρεκόρ ζέστης σε Γερμανία και Γαλλία


Το Παρίσι κατέρριψε σήμερα το ιστορικό ρεκόρ ζέστης, που είχε καταγραφεί πριν από 70 χρόνια, με τον υδράργυρο να έχει εκτοξευθεί στους 42,4 βαθμούς Κελσίου στις 15.20 τοπική ώρα, στον σταθμό Παρίσι-Μονσουρί, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Météo-France.

Το ρεκόρ είχε καταρριφθεί από νωρίς το απόγευμα με 41 βαθμούς Κελσίου και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι είναι πιθανή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας έως το βράδυ.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας προβλέπει ακόμη και 43 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή του Παρισιού για σήμερα.

Από την έναρξη των μετρήσεων το 1873, στο Παρίσι ο υδράργυρος δεν είχε υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου παρά μονάχα μία φορά, την 28η Ιουλίου του 1947 με 40,4 βαθμούς Κελσίου.

Νέο ρεκόρ ζέστης στη Γερμανία! 40,5 βαθμοί Κελσίου, το προηγούμενο ρεκόρ των 40,3 βαθμών Κελσίου (Κίτσινγκεν, 5 Ιουλίου 2015) για όλη τη Γερμανία καταρρίφθηκε σήμερα στο Γκάιλενκίρχεν», στο δυτικό τμήμα της χώρας, έγραψε στο Twitter χθες το βράδυ η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία (DWD).

Όλη η Γερμανία έχει τεθεί σε συναγερμό εξαιτίας του καύσωνα. Καθώς οι πολίτες σπεύδουν στις λίμνες και τα ποτάμια αναζητώντας δροσιά έχουν καταγραφεί ήδη τρεις θάνατοι από πνιγμό από την Τρίτη το βράδυ. Το έδαφος είναι παντού πολύ ξηρό και κυρίως στη βόρεια Γερμανία, με τους γεωργούς να αναμένουν καταστροφικές σοδειές. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει νέα άνοδο σήμερα και ενδέχεται να φτάσει ως τους 41 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 40,3 βαθμών που είχε καταγραφεί το 2015 στη Βαυαρία.

12 views0 comments
bottom of page