top of page
Search
  • Ecoweather

Στο έλεος του τυφώνα Ντόριαν οι Μπαχάμες (βίντεο - φωτογραφίες)


Τοπίο καταστροφής άφησε πίσω του ο τυφώνας "μαμούθ" κατηγορίας 5 που σάρωσε τις Μπαχάμες. Κατευθύνεται προς τις ακτές της Φλόριντα με 280 χλμ. την ώρα και αναμένεται να χτυπήσει τις ακτές των ΗΠΑ το βράδυ της Τρίτης.

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές στη Φλόριντα των ΗΠΑ , καθώς πλησιάζει απειλητικά ο τυφώνας Ντόριαν, ο οποίος "σφυροκόπησε" σήμερα πολλά νησιά των Μπαχαμών και προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές. Την ίδια ώρα, το αμερικανικό δίκτυο Fox61 μετέδωσε ότι υπάρχουν αναφορές για έναν νεκρό και συγκεκριμένα ένα 8χρονο αγόρι, το οποίο έχασε τη ζωή του στα νησιά Άκαμπος.

Συγκεκριμένα, τα νησιά Great Abaco και Grand Bahama χτυπήθηκαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο νωρίς τη Δευτέρα, ενώ ήδη έχουν ληφθεί μέτρα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, με τις αρχές να έχουν διατάξει περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε παράκτιες περιοχές στη Τζόρτζια, τη Φλόριντα τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα.

Ο τυφώνας, αναβαθμισμένος πλέον σε κατηγορία 5, κινείται με αργό ρυθμό δυτικά προς τις προαναφερθείσες πολιτείες, οι οποίες έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις αρχές. Μάλιστα, η πορεία του προς την αμερικανική ενδοχώρα δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες, καθότι πρόκειται για τον δεύτερο πιο ισχυρό τυφώνα που έχει καταγραφεί ποτέ στη συγκεκριμένη περιοχή του Ατλαντικού Ωκεανού, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC).

Ο τυφώνας κατηγορίας 5, που έχει χαρακτηριστεί τυφώνας «μαμούθ», κατευθύνεται τώρα προς τις ΗΠΑ με 280 χλμ. την ώρα και αναμένεται να χτυπήσει το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα).

8 views0 comments
bottom of page