ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ: ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΑΣΩΖΕΙ ΚΟΑΛΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ

November 22, 2019

 

Περισσότερα από 350 Κοάλα έχουν χαθεί μέχρι σήμερα στις πυρκαγιές των τελευταίων εβδομάδων στην Αυστραλία, ενώ οι ειδήμονες άγριας ζωής κάνουν λόγο για «εθνική τραγωδία» και εκτιμούν πως χάθηκαν σημαντικές αποικίες.

 

Ένα βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να διασώζει ένα Κοάλα που παγιδεύτηκε και καίγεται στην πυρκαγιά στην Αυστραλία, προκαλεί συγκίνηση και θλίψη.

 

 

Το μικρό μαρσιποφόρο διακρίνεται εγκλωβισμένο ανάμεσα στις φλόγες να προσπαθεί να απομακρυνθεί, ενώ τα πόδια του έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι απειλούν να διευρύνουν την κρίση με τα πύρινα μέτωπα της Αυστραλίας, με τι αρχές σε πολιτείες να προειδοποιούν πως έρχονται χειρότερες συνθήκες.

 

Πολλά ζώα έχουν απανθρακωθεί στη φωτιά ενώ τα Κοάλα είναι πιο ευάλωτα. Το βίντεο δείχνε μια γυναίκα, που βλέποντας το ζώο να κινδυνεύει, τρέχει για να το σώσει και το τυλίγει με το πουκάμισό της. Στη συνέχεια δίνει στο Κοάλα λίγο νερό και μετά βρέχει τα καμμένα πόδια του ενώ αυτό ακούγεται να κλαίει από τον φόβο και τον πόνο. Η γυναίκα έδωσε το όνομα Lewis στο Κοάλα

 

 

το οποίο οδηγήθηκε στο νοσοκομείο του Port Macquarie Koala και σύμφωνα με το CNN, εξακολουθεί να βρίσκεται σε «πολύ σοβαρή κατάσταση». Ο Lewis φέρει τραύματα στο στομάχι, στο στήθος και τη μύτη του ενώ τα άκρα του έχουν καεί εντελώς.

 

Πηγή: https://edition.cnn.com

 

 

Please reload

Σχετικά Άρθρα

Θεαματική μείωση ρύπανσης σε Ιταλία, Γαλλία & Ισπανία πριν και μετά τον κορωνοϊό (Χάρτες)

April 1, 2020

1/10
Please reload

Πρόσφατα Άρθρα
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio