Η Πρόγνωση του καιρού 

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Γενικά:

Την Παρασκευή 6/12- Σάββατο 7/12, νεφώσεις και βροχές στα βορειοδυτικά & βόρεια αλλά καλές καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα. Βελτίωση την Κυριακή και τη Δευτέρα με παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας. 

Παρασκευή

 06  Δεκεμβρίου

 

Χάρτης μέγιστης θερμοκρασίας

Παρασκευή  06/12    

Χάρτης πρόγνωσης

Παρασκευή  06/12  15.00    

Στα βορειοδυτικά (Β. Ιόνιο, Δ. Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία), πυκνές νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια νωρίς το πρωί, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά. Στην Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα και την Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, τοπικά 6 μποφόρ και στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές 4-6 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 09-11 °C στα Βόρεια, 15-17 °C στα Δυτικά, 11-13 °C στα Κεντρικά, 13-14 °C στις Σποράδες, στα νησιά Β. & Α. Αιγαίου και στις Κυκλάδες και 16-17 °C στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

 

Σάββατο

07  Δεκεμβρίου

Χάρτης Επιφάνειας

Δευτέρα 20/02  14.00

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Σάββατο  07/12   

Χάρτης πρόγνωσης

Σάββατο  07/12   15.00    

Κλειστός καιρός με πυκνές νεφώσεις και βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις Κυκλάδες και τις Σποράδες και ηλιοφάνεια στις υπόλοιπη νησιωτική χώρα. Η στροφή των ανέμων στα πελάγη από το μεσημέρι σε δυτικούς/ νοτιοδυτικούς θα ανεβάσει των υδράργυρο στα δυτικά και νότια τμήματα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν από το μεσημέρι σε δυτικούς/νοτιοδυτικούς 4-5 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 11-13 °C στα Βόρεια, 17-18 °C στα Δυτικά, 15-17 °C στα Κεντρικά, 15 °C στις Σποράδες και στα νησιά του Β&Α. Αιγαίου, 17 °C στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα και 19 °C στην Κρήτη. 

 

Κυριακή

08  Δεκεμβρίου

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Κυριακή  08/12

Χάρτης πρόγνωσης

Κυριακή  08/12   15.00

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Α. Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και άνοδος της θερμοκρασίας. Πρόσκαιρη βελτίωση
στα δυτικά μετά το μεσημέρι. 
Μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας στα δυτικά και τα νότια τμήματα. 
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες/ βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 τοπικά 6 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 14-15 °C στα Βόρεια, 18-20 °C στα Δυτικά, 16-18 °C στα Κεντρικά, 16-17 °C στις Σποράδες, στα νησιά του Β. & Α. Αιγαίου και στις Κυκλάδες και 18-20 °C στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

 

Δευτέρα

09 Δεκεμβρίου

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Δευτέρα  09/12  

Δευτέρα  09/12  15.00    

Χάρτης πρόγνωσης

Νεφώσεις στα δυτικά, στο Ιόνιο και στην Κρήτη με τοπικές βροχές. Αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα χωρίς αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 τοπικά 6-5 μποφόρ στο ΝΑ. Αιγαίο και από νοτιοδυτικούς 4-5 μποφόρ στο Β. Αιγαίο. Στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές/ βορειοδυτικές 3-4 μποφόρ. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 12-14 °C στα Βόρεια, 17-19 °C στα Δυτικά, 17-18 °C στα Κεντρικά, 16-17 °C στις Σποράδες, τα νησιά του Β. & Α. Αιγαίου,στις Κυκλάδες, 18 °C στα Δωδεκάνησα και 20 °C στην Κρήτη. 

Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio