Η Πρόγνωση του καιρού 

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

it-is-a-sunny-day.jpg

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ

it-is-a-sunny-day.jpg

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ

it-is-a-sunny-day.jpg

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ

it-is-a-sunny-day.jpg

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ

Γενικά:

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με έντονες βροχοπτώσεις, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα αναμένεται από το πρωί του Σαββάτου αρχικά στα δυτικά. Από το βράδυ και την Κυριακή, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, θα είναι ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα με μεγάλα ύψη βροχής. Ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο. Βελτίωση του καιρού από τη Δευτέρα.

Σάββατο

05 Νοεμβρίου

 
sabato vn.gif
vn Σάββατο.gif
tag Σάββατο.gif
rgb_vn_cross.png

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Σάββατο  05/11

Χάρτης πρόγνωσης

Σάββατο 05/11

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με έντονες βροχοπτώσεις, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα αναμένεται από το πρωί του Σαββάτου λόγω του βαρομετρικού χαμηλού στη Β. Ιταλία. Το σύστημα, θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα είναι ραγδαία ενώ αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής καθώς και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Αναλυτικότερα, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:


- το πρωί το Β. Ιόνιο και την Ήπειρο,

- το μεσημέρι τα νησιά του Ν. Ιονίου, με γρήγορη επέκταση στο σύνολο της Δ. Ελλάδας. (Δ. Στερεά & Δ. Πελοπόννησο). 
- το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, με εξαίρεση την Α. Μακεδονία & Θράκη, καθώς και στη Δ. Κρήτη. 
- κατά τη διάρκεια της νύχτας την Α. Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας και την Εύβοια. 

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και στα ανατολικά τοπικές ομίχλες.

Παράλληλα, ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. 
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ στο Ν. Αιγαίο και στο Ν. Ιόνιο.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 21-22 °C στα Βόρεια, 22-23 °C στα Δυτικά, 23-24 °C στα Κεντρικά, 22 °C στις Σποράδες, 23 °C στις Κυκλάδες, 22-24 °C στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και 22-23 °C στα νησιά του Β & Α. Αιγαίου.

  • Αττική: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Ν 4-6 μποφόρ

Θερμοκρασία: 14-23 °C 

  • Θεσσαλονίκη: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και τα φαινόμενα από το βράδυ θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και ομίχλη.

Άνεμοι: Α/ ΝΑ 3-4 μποφόρ το πρωί, 4-6 μποφόρ το απόγευμα

Θερμοκρασία: 12-22 °C

 

Κυριακή

06 Νοεμβρίου

Δευτέρα 20/02  14.00

vn Κυριακή.gif
rgb_vn_cross.png

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Κυριακή  06/11

tag κυριακή.gif

Χάρτης πρόγνωσης

Κυριακή  06/11

Αυξημένες νεφώσεις με έντονες βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά: 


- μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο και την Αττική
- μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (εκτός της Θράκης),
- από το πρωί στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες και
- από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στη Δ & Κ. Μακεδονία, στην Α. Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο, στην Στερεά συμπεριλαμβανομένου της Αττικής και στην Εύβοια.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 18-20 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 22-24 βαθμούς Κελσίου στα νησιά. 

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-6 τοπικά 7 μποφόρ, ενώ σταδιακά στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους και 4-5 τοπικά έως 6 μποφόρ. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 17-18 °C στα Βόρεια, 19-20 °C στα Δυτικά, 17-18 °C στα Κεντρικά, 18-19 °C στις Σποράδες, 22 °C στις Κυκλάδες, 22-24 °C στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και 19-20 °C στα νησιά του Β. & Α. Αιγαίου.

  • Αττική: Ισχυρές βροχές από τις πρώτες πρωινές ώρες, ισχυρές καταιγίδες το μεσημέρι. Ασθενείς βροχές από το απόγευμα με εξασθένηση τη βράδυ.

Άνεμοι: Ν 3-4 μποφόρ

Θερμοκρασία: 16-19 °C

  • Θεσσαλονίκη: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Εξασθένιση το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3-5 μποφόρ

Θερμοκρασία: 14-18 °C 

 

Δευτέρα

07 Νοεμβρίου

vn Δευτέρα.gif
rgb_vn_cross.png
tag Δευτέρα.gif

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Δευτέρα  07/11

Χάρτης πρόγνωσης

Δευτέρα  07/11

Βελτίωση του καιρού στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κ. Μακεδονία, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Α. Στερεά, την Εύβοια, την Α. Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του A. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά έως τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη, την Α. Στερεά και την Εύβοια αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες/βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 4-5 τοπικά 6 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 19-21 °C στα Βόρεια, 20-23 °C στα Δυτικά, 20-22 °C στα Κεντρικά, 19 °C στις Σποράδες, 21 °C στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, 19 °C στις Κυκλάδες και 20-21 °C στα νησιά του Β.& Α. Αιγαίου. 

  • Αττική: Βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις. 

Άνεμοι: Β 4-5 μποφόρ
Θερμοκρασία: 15-20 °C

  • Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις και ασθενείς βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βελτίωση του καιρού την υπόλοιπη ημέρα με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Μεταβλητοί έως 3 μποφόρ
Θερμοκρασία: 13-20 °C 

 

Τρίτη

08 Νοεμβρίου

vn Τρίτη.gif
rgb_vn_cross.png
tag Τρίτη.gif

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Τρίτη  08/11

Χάρτης πρόγνωσης

Τρίτη  08/11

Βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα. Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, την Θεσσαλία και την Κ. Μακεδονία. Η ορατότητα στα δυτικά το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ τοπικά 6 μποφόρ και έως 3 μποφόρ στο Ιόνιο.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 19-20 °C στα Βόρεια, 21-24 °C στα Δυτικά, 21 °C στα Κεντρικά, 18 °C στις Σποράδες και στις Κυκλάδες, 20 °C στην Κρήτη, 22 °C στα Δωδεκάνησα και 19-20 °C στα νησιά του Β. & Α. Αιγαίου.

  • Αττική: Αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια.

Άνεμοι: Β έως 4 μποφόρ 

Θερμοκρασία: 15-21 °C

  • Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ. 

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς
Θερμοκρασία: 13-20 °C