Η Πρόγνωση του καιρού 

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΤΡΙΤΗ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΚΥΡΙΑΚΗ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γενικά:

Βελτιωμένος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια την Τρίτη & Τετάρτη. Πυκνές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα την Παρασκευή. Καλές καιρικές συνθήκες το ΣΚ με βόρειο ρεύμα στα πελάγη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. 

Τρίτη

 11  Φεβρουαρίου

 

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Τρίτη  11/02  

Χάρτης πρόγνωσης

Τρίτη  11/02  15.00    

Τοπικές βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά (Ήπειρος, Δ. Στερεά, Πελοπόννησο) και στην ανατολική νησιωτική χώρα ιδιαίτερα στην περιοχή των Δωδεκανήσων. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά. 
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ τοπικά στο Ν. Αιγαίο 7-8 μποφόρ. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 13-15 °C στα Βόρεια, 15-17 °C στα Δυτικά, 18-20 °C στα Κεντρικά, 17 °C στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και 16 °C στα νησιά Β. &Α. Αιγαίου. 

 

Τετάρτη

12  Φεβρουαρίου

Χάρτης Επιφάνειας

Δευτέρα 20/02  14.00

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Τετάρτη  12/02   

Χάρτης πρόγνωσης

Τετάρτη  12/02   15.00    

Αρκετές νεφώσεις στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά με περιόδους ηλιοφάνειας. Στα βορειοανατολικά (Μακεδονία και Θράκη) θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κατά τη διάρκεια της νύχτας χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί και το βράδυ κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα. 
Οι άνεμοι στο Β. Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στο Ν. Αιγαίο από δυτικές 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο από δυτικές έως 4 μποφόρ. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 10-12 °C στα Βόρεια, 17-18 °C στα Δυτικά, 15-17 °C στα Κεντρικά, 14-15 °C στις Σποράδες και στα νησιά του Β. Αιγαίου, 17 °C στις Κυκλάδες και στα νησιά του Α. Αιγαίου και 18 °C στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη . 

 

Πέμπτη

13  Φεβρουαρίου

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Πέμπτη   13/02

Χάρτης πρόγνωσης

Πέμπτη  13/02   15.00

Αρκετές νεφώσεις στα βορειοδυτικά με τοπικές βροχές και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και βροχές στα ανατολικά νησιωτικά. Γενικά αίθριος καιρός στην Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές 3-5 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 12-13 °C στα Βόρεια,16-18 °C στα Δυτικά, 14-16 °C στα Κεντρικά, 14-16 °C στις Σποράδες και στα νησιά του Β. Αιγαίου, 17 °C στις Κυκλάδες, στα νησιά του Α. Αιγαίου και στην Κρήτη και 19 °C στα Δωδεκάνησα.

 

Παρασκευή/Σάββατο/Κυριακή

14-16 Φεβρουαρίου

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Παρασκευή  14/02  

Παρασκευή/Σαβ./Κυρ. 14-15-16/02  15.00    

Χάρτης πρόγνωσης

Παρασκευή: Αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά με τοπικές βροχές και από το βράδυ και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Παρασκευής στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Νεφώσεις και βροχές στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και τα Δωδεκάνησα. Ο καιρός θα διατηρηθεί σχεδόν αίθριος στις Κυκλάδες και την Κρήτη. 

Σάββατο: Σταδιακή βελτίωση του καιρού από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Κυριακή: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ τοπικά στο ΝΑ. Αιγαίο 5-6 μποφόρ στρεφόμενοι το Σαββατοκύριακο σε βόρειους 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ στρεφόμενοι το Σαββατοκύριακο σε βορειοδυτικούς 3-5 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 13-14 °C στα Βόρεια, 17-18 °C στα Δυτικά, 16-18 °C στα κεντρικά, 14-15 °C στις Σποράδες και στις Κυκλάδες, 15-16 °C στα νησιά του Β. & Α. Αιγαίου, 17-18 °C στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. 

Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio