Η Πρόγνωση του καιρού 

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

it-is-a-sunny-day.jpg

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΙΟΥΝΙΟΥ

it-is-a-sunny-day.jpg

ΠΕΜΠΤΗ

ΙΟΥΝΙΟΥ

it-is-a-sunny-day.jpg

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΙΟΥΝΙΟΥ

it-is-a-sunny-day.jpg

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΙΟΥΝΙΟΥ

Γενικά:

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός αύριο και μέχρι το Σαββατοκύριακο με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και το Ιόνιο. ΒΔ άνεμοι στα πελάγη 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα. 

Τετάρτη

09  Ιουνίου

 

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Τετάρτη  09/06

Χάρτης πρόγνωσης

Τετάρτη  09/06

Άστατος καιρός στα νησιά του Ιονίου και σε όλο τον κορμό της ηπειρωτικής χώρας όπου θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, συνοδεία χαλαζοπτώσεων και μεγάλης συχνότητας κεραυνών. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κατά τόπους κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στην Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και την Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις και τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά της Κρήτης τις θερμές ώρες της ημέρας. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες/ βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ, τοπικά στο Α. Αιγαίο 6 μποφόρ.  

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 24-27 °C στα Βόρεια, 24-26 °C στα Δυτικά, 28 °C στα Κεντρικά, 24-26 °C στις Σποράδες, 24 °C στις Κυκλάδες, 28-29 °C στα νησιά του Β & Α. Αιγαίου, 26 °C στα Δωδεκάνησα και 25 °C στην Κρήτη.

 • Αττική: Νεφώσεις και ισχυρές βροχές από το απόγευμα. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά του νομού. 

Άνεμοι: Μεταβλητές 3-4 μποφόρ

Θερμοκρασία: 19-29 °C 

 • Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια το πρωί. Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. 

Άνεμοι: Β 3-4 μποφόρ 

Θερμοκρασία: 17-28 °C

 

Πέμπτη

10 Ιουνίου

Δευτέρα 20/02  14.00

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Πέμπτη 10/06

Χάρτης πρόγνωσης

Πέμπτη 10/06

Συνεχίζεται η αστάθεια με βροχές στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και κυρίως στην Ήπειρο και τη Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, το μεσημέρι και το απόγευμα. Αυξημένες νεφώσεις και βροχές προβλέπονται στην Κρήτη τις θερμές ώρες της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα. 
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες/βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 25-28 °C στα Βόρεια, 25-26 °C στα Δυτικά, 30 °C στα Κεντρικά, 25 °C στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη και 28-29 °C στα νησιά του Β. & Α. Αιγαίου .

 • Αττική: Νεφώσεις και ηλιοφάνεια το πρωί. Βροχές και καταιγίδες το απόγευμα και το βράδυ. Εξασθένιση των φαινομένων τη νύχτα. 

Άνεμοι: Β έως 3 μποφόρ 

Θερμοκρασία: 20-29 °C 

 • Θεσσαλονίκη: Κλειστός καιρός με πυκνές νεφώσεις και βροχές από το πρωί και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας. 

Άνεμοι: Μεταβλητοί έως 3 μποφόρ

Θερμοκρασία: 19-28 °C 

 

Παρασκευή

11 Ιουνίου

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Παρασκευή 11/06

Χάρτης πρόγνωσης

Παρασκευή 11/06

Ισχυρές κατά τόπους βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις με μεγάλη συχνότητα κεραυνών στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.  
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες/βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 25-28 °C στα Βόρεια, 25-27 °C στα Δυτικά, 26-27 °C στα Κεντρικά, 25-27 °C στις Σποράδες, 25 °C στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και 27-28 °C στα νησιά του Β.& Α. Αιγαίου.

 • Αττική: Συνεχίζονται οι ασταθείς καιρικές συνθήκες με βροχές, καταιγίδες και μεγάλη συχνότητα κεραυνών τις θερμές ώρες της ημέρας. 

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς
Θερμοκρασία: 20-30 °C 

 • Θεσσαλονίκη: Κλειστός καιρός με πυκνές νεφώσεις και βροχές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά τις απογευματινές ώρες. 

Άνεμοι: Μεταβλητοί έως 3 μποφόρ 
Θερμοκρασία: 19-27 °C 

 

Σάββατο

12 Ιουνίου

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Σάββατο 12/06

Χάρτης πρόγνωσης

Σάββατο 12/06

Θα συνεχιστεί η αστάθεια στην ηπειρωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, Θεσσαλία και Πελοπόννησο, το μεσημέρι και το απόγευμα. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο και στην Κρήτη. Αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα με χαμηλότερες θερμοκρασίες για την εποχή. 
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές/ βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ τοπικά 5 μποφόρ. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 26-27 °C στα Βόρεια, 26-28 °C στα Δυτικά, 28-29 °C στα Κεντρικά, 25-26 °C στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη και 27-28 °C στα νησιά του Β. & Α. Αιγαίου.  

 • Αττική: Αρχικά ηλιοφάνεια. Νεφώσεις και βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Άνεμοι: Β ασθενείς νωρίς το πρωί στρεφόμενοι σε Ν από το μεσημέρι έως 3 μποφόρ

Θερμοκρασία: 20-29 °C 

 • Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις από νωρίς το πρωί και ασθενείς βροχές. Έντονες βροχές τις θερμές ώρες της ημέρας. 

Άνεμοι: Μεταβλητοί έως 3 μποφόρ 
Θερμοκρασία: 19-27 °C

Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • Google+ Social Icon
 • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio