Η Πρόγνωση του καιρού 

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

it-is-a-sunny-day.jpg

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

it-is-a-sunny-day.jpg

ΠΕΜΠΤΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

it-is-a-sunny-day.jpg

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

it-is-a-sunny-day.jpg

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΜΑΡΤΙΟΥ

Γενικά:

Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με βροχές στις περισσότερες περιοχές, έντονες στα δυτικά και τα βόρεια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά/ ημιορεινά της βόρειας & κεντρικής ηπειρωτικής χώρας. Νοτιάδες στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και τα βόρεια. Βελτίωση την Καθαρά Δευτέρα. Από την Τρίτη νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Σάββατο

 05 Μαρτίου

 
sabato vn.gif
vn.gif
rgb_vn_cross.png
ΣΑΒΒΑΤΟtag.gif

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Σάββατο  05/03

Χάρτης πρόγνωσης

Σάββατο  05/03

Επιδεινώνεται ο καιρός με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας (εκτός από τα νότια - Κρήτη και Δωδεκάνησα-, οι οποίες θα είναι έντονες στα δυτικά και τα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα θαλάσσια παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά/ ημιορεινά. Οι νοτιάδες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια ενώ αντίθετα στα νότια, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, θα σημειώσει άνοδο. Τοπικός παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ τοπικά στο Ν. Αιγαίο 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα πνέουν ανατολικοί/βορειοανατολικοί 3-5 και από το απόγευμα στο Β. Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 07-08 °C στα Βόρεια, 12-14 °C στα Δυτικά, 09-12 °C στα Κεντρικά, 11-13 °C στις Σποράδες, 17 °C στις Κυκλάδες, 15 °C στην Κρήτη, 16 °C στα Δωδεκάνησα και 11-12 °C στα νησιά του Β & Α. Αιγαίου.

  • Αττική: Αρχικά λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. 

Άνεμοι: Ν/ΝΑ 3-4 μποφόρ 

Θερμοκρασία: 09-16 °C 

  • Θεσσαλονίκη: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν. Μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια παραθαλάσσια πρόσκαιρα ισχυρές από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Άνεμοι: Α/ΒΑ 3-5 μποφόρ, από το απόγευμα έως 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: 05-07 °C

 

Κυριακή

06 Μαρτίου

Δευτέρα 20/02  14.00

vnΚΥΡΙΑΚΗ.gif
rgb_vn_cross.png

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Κυριακή  06/03

ΚΥΡΙΑΚΗtag.gif

Χάρτης πρόγνωσης

Κυριακή  06/03

Πυκνές νεφώσεις και βροχές σε όλη τη χώρα με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κ. Στερεά και τα νησιά του Β & Α. Αιγαίου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά και θα περιοριστούν στο Β & Α. Αιγαίο. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που θα είναι πυκνές κατά τόπους αλλά και στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Η επικράτηση των νοτίων ανέμων στα νοτιοανατολικά θα ευνοήσει τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια και τα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα στα βόρεια ενώ στα νότια κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθεί μικρή περαιτέρω άνοδος. 

Οι άνεμοι στο ΝΑ. Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες 4-6 τοπικά στο Β. Αιγαίο 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 06-07 °C στα Βόρεια, 14-15 °C στα Δυτικά, 08-12 °C στα Κεντρικά, 11-13 °C στις Σποράδες, 17 °C στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 °C στα Δωδεκάνησα και 13 °C στα νησιά του Β. & Α. Αιγαίου.

  • Αττική: Νεφώσεις και ασθενείς βροχές το πρωί και το απόγευμα. Διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι. 

Άνεμοι: Μεταβλητοί έως 3 μποφόρ

Θερμοκρασία: 09-16 °C 

  • Θεσσαλονίκη: Έντονες βροχοπτώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Άνεμοι: Β/ΒΑ 3-4 μποφόρ

Θερμοκρασία: 04-06 °C 

 

Καθαρά Δευτέρα

07 Μαρτίου

vnΔΕΥΤΕΡΑ.gif
rgb_vn_cross.png
ΔΕΥΤΕΡΑtag.gif

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Κ. Δευτέρα  07/03

Χάρτης πρόγνωσης

Κ. Δευτέρα  07/03

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στη υπόλοιπη χώρα νεφώσεις και τοπικές βροχές με βελτίωση από το μεσημέρι και ηλιοφάνεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά. Τοπικός παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στο Ν. Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές έως 3 μποφόρ. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 08-10 °C στα Βόρεια, 14-16 °C στα Δυτικά, 13-16 °C στα Κεντρικά, 12 °C στις Σποράδες, 16 °C στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 17 °C στα Δωδεκάνησα και 14-16 °C στα νησιά του Β.& Α. Αιγαίου. 

  • Αττική: Βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις το απόγευμα. 

Άνεμοι: Μεταβλητοί έως 3 μποφόρ
Θερμοκρασία: 07-16 °C 

  • Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές της

Άνεμοι: Β/ΒΔ 3-4 μποφόρ
Θερμοκρασία: 04-10 °C 

 

Τρίτη

08 Μαρτίου

vnΤΡΙΤΗ.gif
rgb_vn_cross.png
ΤΡΙΤΗtag.gif

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Τρίτη  08/03

Χάρτης πρόγνωσης

Τρίτη  08/03

Νέα επιδείνωση του καιρού με πυκνές νεφώσεις και βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα είναι έντονα στα βόρεια. Παράλληλα, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και
βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά
τόπους στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-5 και στο Β. Αιγαίο έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές 3-4 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 07-08 °C στα Βόρεια, 13-14 °C στα Δυτικά, 09-13 °C στα Κεντρικά, 09-11 °C στις Σποράδες, 16 °C στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και 12-15 °C στα νησιά του Β. & Α. Αιγαίου.

  • Αττική: Πυκνές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας με βροχές κυρίως από το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς

Θερμοκρασία: 07-16 °C 

  • Θεσσαλονίκη: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς
Θερμοκρασία: 04-08 °C