Η Πρόγνωση του καιρού 

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

kairos-fthinoporo.jpg

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

kairos-fthinoporo.jpg

ΠΕΜΠΤΗ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

kairos-fthinoporo.jpg

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

kairos-fthinoporo.jpg

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Γενικά:

Μεταβολή του καιρού από την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα την Παρασκευή κυρίως στην Πελοπόννησο, την Στερεά και την Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το ΣΚ ενώ οι βοριάδες θα είναι ενισχυμένοι στο Αιγαίο

Τετάρτη

16 Σεπτεμβρίου

 

Χάρτης μέγιστης θερμοκρασίας

Τετάρτη  16/09

Χάρτης πρόγνωσης

Τετάρτη 16/09  10.00   

Αρκετές νεφώσεις στη Δ. Ελλάδα, τη Θράκη και τις Σποράδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με διατήρηση των βοριάδων στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα. Αναλυτικότερα:

Μακεδονία & Θράκη

Γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς αλλά θα είναι 3-4 χαμηλότερη στη Δ. Μακεδονία.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δ. Στερεά, Δ. Πελοπόννησος,

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. 

Θεσσαλία, Α. Στερεά, Εύβοια, Α. Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια μέχρι το μεσημέρι. Από αργά το απόγευμα στα νότια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Κυκλάδες, ΚρήτηΝησιά Α. Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος με βοριάδες που στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, τοπικά στο Κ. Αιγαίο, το Ν. Αιγαίο και το Καρπάθιο 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 29-32 °C στα Βόρεια, 30-32 °C στα Δυτικά, 30- 31 °C στα Κεντρικά, 27-28 °C στις Σποράδες, 28 °C στην Κρήτη, 30 °C στα Δωδεκάνησα, 25 °C στις Κυκλάδες και 31 °C στα νησιά του Β & Α. Αιγαίου.

 • Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Θα διατηρηθούν οι ενισχυμένοι βοριάδες κυρίως στα ανατολικά του νομού.

Άνεμοι: Β 4-5 μποφόρ και 6 μποφόρ στα ανατολικά του νομού.

Θερμοκρασία: 21-30 °C 

 • Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις. 

Άνεμοι: Μεταβλητοί έως 3 μποφόρ

Θερμοκρασία: 21-29 °C

 

Πέμπτη

17 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα 20/02  14.00

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Πέμπτη  17/09   

Χάρτης πρόγνωσης

Πέμπτη  17/09  15.00      

Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά λόγω του βαρομετρικού χαμηλού στην Κ. Μεσόγειο που θα κινηθεί ανατολικά.  Αρχικά θα επηρεαστεί η δυτική ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Ιονίου με αυξημένες νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες που στην Πελοπόννησο και το Ιόνιο θα είναι τοπικά ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά εκτός από την Α. Μακεδονία και τη Θράκη.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές στρεφόμενοι σε βόρειους το βράδυ 4-6 μποφόρ . 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 27-29 °C στα Βόρεια, 28-30 °C στα Δυτικά, 29-30 °C στα Κεντρικά, 28 °C στις Σποράδες και στην Κρήτη, 26 °C στις Κυκλάδες, 30 °C  στα Δωδεκάνησα και 28-29 °C στα νησιά του Β. & Α.Αιγαίου.

 • Αττική: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το πρωί και εξασθένηση των βοριάδων. 

Άνεμοι: Β 3-4 μποφόρ 

Θερμοκρασία: 21-29 °C 

 • Θεσσαλονίκη: Κλειστός καιρός με αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Άνεμοι: Μεταβλητοί έως 3 μποφόρ

Θερμοκρασία: 20-28 °C 

 

Παρασκευή

18 Σεπτεμβρίου

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Παρασκευή  18/09

Χάρτης πρόγνωσης

Παρασκευή  18/09  15.00

Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά ηπειρωτικά και νότια. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια και την Αττική ενώ σταδιακά θα εξασθενήσουν στα δυτικά. Με τη κίνηση του χαμηλού ανατολικότερα οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ τοπικά στο Κ. Αιγαίο 6 μποφόρ και στο Ιόνιο πολύ ενισχυμένους 6-7 έως 8 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 28-30 °C στα Βόρεια, 28-30 °C στα Δυτικά, 28-29 °C στα Κεντρικά, 27-28 °C στις Σποράδες, 27 °C στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, 29 °C Δωδεκάνησα και 28 °C στα νησιά του Β.& Α. Αιγαίου.

 • Αττική: Κλειστός καιρός με πυκνές νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες από την αρχή της ημέρας μέχρι το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα το μεσημέρι και το απόγευμα

Άνεμοι: Ν/ΝΑ 5-6 μποφόρ 
Θερμοκρασία: 21-29 °C 

 • Θεσσαλονίκη: Κλειστός καιρός με πυκνές νεφώσεις και βροχές τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Δ/ΒΔ έως 3 μποφόρ
Θερμοκρασία: 21-28 °C 

 

Σάββατο

19 Σεπτεμβρίου

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Σάββατο  19/09  

Χάρτης πρόγνωσης

Σάββατο  19/09  15.00    

Με την κίνηση του χαμηλού νοτιότερα, βροχές Νεφώσεις, βροχές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά (Στερεά, Θεσσαλία και Εύβοια), εντονότερες στο Ν. Ιόνιο, στη Ν. Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα. Οι βοριάδες θα είναι ενισχυμένοι στο Β. Αιγαίο και θα φτάσουν τοπικά τα 7-8 μποφόρ καθώς και στο Ν. Ιόνιο που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ τοπικά στο  Β. Αιγαίο 7-8 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές 5-7 τοπικά στο Ν. Ιόνιο 8 μποφόρ. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 23-26 °C στα Βόρεια, 28-29 °C στα Δυτικά, 26-28 °C στα Κεντρικά, 24-25 °C στις Σποράδες και στις Κυκλάδες , 27-28 °C στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη και 26-28 °C στα νησιά του Β. & Α. Αιγαίου.

 • Αττική: Συνεχίζεται η κακοκαιρία με έντονες βροχές από νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Β 4-5 μποφόρ και 6 μποφόρ στα ανατολικά του νομού. 

Θερμοκρασία: 22-28 °C 

 • Θεσσαλονίκη: Αυξημένες νεφώσεις το πρωί. Ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις την υπόλοιπη ημέρα και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Άνεμοι: Ν έως 3 μποφόρ  
Θερμοκρασία: 21-26 °C

Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • Google+ Social Icon
 • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio