Η Πρόγνωση του καιρού 

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ

ΜΑΪΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΑΪΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΜΑΪΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΑΪΟΥ

Γενικά:

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά το επόμενο τριήμερο. Σχεδόν αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. 

Πέμπτη

  28 Μαΐου

 

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Πέμπτη 28/05

Χάρτης πρόγνωσης

Πέμπτη  28/05  15.00   

Συνεχίζεται ο βροχερός καιρός κυρίως στα ηπειρωτικά, το Κ. Αιγαίο και την Κρήτη, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν μετά το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Αναλυτικότερα:

Μακεδονία & Θράκη

Αρχικά λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δ. Στερεά, Δ. Πελοπόννησος

Αρχικά λίγες νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Θεσσαλία, Α. Στερεά, Εύβοια, Α. Πελοπόννησος

Νεφώσεις και τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας.  

Κυκλάδες, Κρήτη Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.

Νησιά Α. Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις και ηλιοφάνεια μικρή πιθανότητα σποραδικών βροχών.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 τοπικά 7 μποφόρ -στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς με την ίδια ένταση- και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 τοπικά 6 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 19-21 °C στα Βόρεια, 20-23 °C στα Δυτικά, 23-24 °C στα Κεντρικά, 20 °C στις Κυκλάδες, 24 °C στις Σποράδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Β& Α. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

 

Παρασκευή

29 Μαΐου

Δευτέρα 20/02  14.00

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Παρασκευή  29/05   

Χάρτης πρόγνωσης

Παρασκευή  29/05  15.00      

Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Α. Στερεά και Εύβοια καθώς και στην Μακεδονία και Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρής διάρκειας τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα νησιά του Β. Αιγαίου. Οι άνεμοι θα δυτικοί έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 τοπικά στο Ν. Αιγαίο 6 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 20-23 °C στα Βόρεια, 22-24 °C στα Δυτικά, 24-25 °C στα Κεντρικά, 22 °C στις Σποράδες, 23 °C στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη και στα νησιά του Β & Α.Αιγαίου. 

 

Σάββατο

30 Μαΐου

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Σάββατο  30/05

Χάρτης πρόγνωσης

Σάββατο  30/05  15.00

Αυξημένες νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο, Α. Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από δυτικές/νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 20-23 °C στα Βόρεια, 22-24 °C στα Δυτικά, 25-26 °C στα Κεντρικά, 22-23 °C στις Σποράδες και 23-24 °C στην Κρήτη, στα νησιά του Β.& Α. Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες.

 

Κυριακή

31 Μαΐου

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Κυριακή  31/05  

Χάρτης πρόγνωσης

Κυριακή  31/05   15.00    

Αρχικά στα δυτικά και το Ιόνιο νεφώσεις και τοπικές βροχές με βελτίωση μέχρι το μεσημέρι. Νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κ. & Α. Μακεδονία και Θράκη το μεσημέρι και το απόγευμα. Αυξημένες νεφώσεις και βροχές θα σημειωθούν στην Α. Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Αρκετές νεφώσεις στις Σποράδες, την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές 3-4 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 21-24 °C στα Βόρεια, 21-24 °C στα Δυτικά, 25-26 °C στα Κεντρικά, 23 °C στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Β. & Α. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. 

Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio