Η Πρόγνωση του καιρού 

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

sun-and-sea-3.jpg

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

sun-and-sea-3.jpg

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

sun-and-sea-3.jpg

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

sun-and-sea-3.jpg

ΤΡΙΤΗ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Γενικά:

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά. Από την Κυριακή υποχωρεί το κύμα ζέστης σε όλη τη χώρα και τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Στερεά και την Πελοπόννησο.  

Σάββατο

01 Αυγούστου

 

Χάρτης υετού ( βροχόπτωσης)

Σάββατο 01/08

Χάρτης πρόγνωσης

Σάββατο 01/08  15.00   

Θα συνεχιστεί το κύμα ζέστης με πολύ υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά. Ωστόσο, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κ. Στερεάς, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη που θα είναι τοπικά ισχυρές κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην Κ. Μακεδονία. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη. Αναλυτικότερα: 

Μακεδονία & Θράκη

Αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Κ. Μακεδονία, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δ. Στερεά, Δ. Πελοπόννησος

Αρχικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ηπείρου. 

Θεσσαλία, Α. Στερεά, Εύβοια, Α. Πελοπόννησος

Αρχικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και τοπικές μπόρες στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κ. Στερεάς από το μεσημέρι και μετά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν καταιγίδες στις Σποράδες, την Α. Θεσσαλία και τη Β. Εύβοια.

Κυκλάδες, ΚρήτηΝησιά Α. Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες και βοριάδες έως 6 μποφόρ. 
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες/βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ τοπικά 6 μποφόρ.  

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 37-38 °C στα Βόρεια, 34-36 °C στα Δυτικά, 37-38 °C στα Κεντρικά, 33-34 °C στις Σποράδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, 30 °C στις Κυκλάδες και 36-37 °C στα νησιά του Β & Α. Αιγαίου.

 

Κυριακή

02 Αυγούστου

Δευτέρα 20/02  14.00

Χάρτης υετού ( βροχόπτωσης)

Κυριακή  02/08   

Χάρτης πρόγνωσης

Κυριακή  02/08  15.00      

Υποχωρεί το κύμα ζέστης σε όλη τη χώρα με πτώση της θερμοκρασίας 3-5 βαθμούς. Παράλληλα, στην Κ. Μακεδονία, τις Σποράδες, την Α. Στερεά και τη Β. Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές μπόρες  και σποραδικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες/βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο και 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 31-33 °C στα Βόρεια, 31-33 °C στα Δυτικά, 34-35 °C στα Κεντρικά, 29-30 °C στις Σποράδες, 32 °C στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, 32 °C στα νησιά του Β. Αιγαίου, 35 °C στα νησιά του Α. Αιγαίου και 28 °C στις Κυκλάδες.

 

Δευτέρα

03 Αυγούστου

Χάρτης Μ. θερμοκρασίας

Δευτέρα  03/08

Χάρτης πρόγνωσης

Δευτέρα  03/08  15.00

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Νεφώσεις και τοπικές μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και το Β. Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ και στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 30-33 °C στα Βόρεια, 31-33 °C στα Δυτικά, 32-33 °C στα Κεντρικά, 27-29 °C στις Σποράδες, 29 °C στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, 25 °C στις Κυκλάδες και 31-34 °C στα νησιά του Β.& Α. Αιγαίου.

 

Τρίτη

04 Αυγούστου

Χάρτης Μ. θερμοκρασίας

Τρίτη  04/08  

Χάρτης πρόγνωσης

Τρίτη  04/08  15.00    

Γενικά αίθριος καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες/βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ τοπικά στο ΝΑ. Αιγαίο 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές 3-4 μποφόρ. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 32-34 °C στα Βόρεια, 30-32 °C στα Δυτικά, 35 °C στα Κεντρικά, 27-29 °C στις Σποράδες, 29 °C στα Δωδεκάνησα, 30 °C  στην Κρήτη, 27 °C στις Κυκλάδες και 31-33 °C στα νησιά του Β. & Α. Αιγαίου.

Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio