Η Πρόγνωση του καιρού 

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

Γενικά:

Μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής 22/3 με ισχυρές βροχές στα δυτικά -βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου. Από τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα βόρεια. Από την Τετάρτη, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας με πολύ έντονες βροχές, κυρίως την Πέμπτη 26/3, και ισχυρό ανατολικό ρεύμα στο Ιόνιο.

Δευτέρα

 23  Μαρτίου

 

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Δευτέρα  23/03  

Χάρτης πρόγνωσης

Δευτέρα  23/03  15.00    

Σημαντική μεταβολή του καιρού (λόγω του βαρομετρικού χαμηλού στα Βαλκάνια με ανατολική κατεύθυνση) με νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά ηπειρωτικά , τα νησιά του Ιονίου, τα κεντρικά -βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κ. Μακεδονία, την Α. Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του Β. Αιγαίου. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα (7-8 βαθμούς χαμηλότερη), ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι στο Β & Κ. Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 τοπικά στο Β. Αιγαίο 7 μποφόρ, στο ΝΑ. Αιγαίο από νοτιοανατολικές 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βόρειες 5-6 τοπικά στο Β. Ιόνιο 7 μποφόρ. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 06-09 °C στα Βόρεια, 16-17 °C στα Δυτικά, 11-15 °C στα Κεντρικά, 13 °C στις Σποράδες, 17 °C στις Κυκλάδες και στα νησιά Β. & Α. Αιγαίου 18 °C στην Κρήτη και 19 °C στα Δωδεκάνησα

 

Τρίτη

24  Μαρτίου

Χάρτης Επιφάνειας

Δευτέρα 20/02  14.00

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Τρίτη   24/03   

Χάρτης πρόγνωσης

Τρίτη   24/03    15.00    

Βελτιωμένος καιρός στα δυτικά και το Ιόνιο με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις & πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Οι βροχές θα περιοριστούν στην Κ. & Α. Μακεδονία, την Α. Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του Β. Αιγαίου και την Εύβοια όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές, τη Στερεά Ελλάδα και την Α. Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Ωστόσο, από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και τοπικά στο Β. Αιγαίο 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βόρειες 4-5 μποφόρ. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 12-13 °C στα Βόρεια, 14-16 °C στα Δυτικά, 15-17 °C στα Κεντρικά, 13-15 °C στις Σποράδες και νησιά Β. Αιγαίου, 16 °C στις Κυκλάδες, 18 °C ​στα νησιά του Α. Αιγαίου, 17-18 °C ​ στην Κρήτη και 19 °C ​ στα Δωδεκάνησα . 

 

Τετάρτη

25  Μαρτίου

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Τετάρτη  25/03

Χάρτης πρόγνωσης

Τετάρτη  25/03  15.00

Νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τη χώρα με νεφώσεις και ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, όλα τα ηπειρωτικά τμήματα πλην της Α. Μακεδονία και Θράκης. Το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν στα νοτιοδυτικά, ενώ παράλληλα θα επεκταθούν προς τα ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικές διευθύνσεις και θα είναι θυελλώδεις στο Ιόνιο.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ στο Κ & Ν Αιγαίο και 6-7 μποφόρ στο Β. Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο 7-8 τοπικά 9 μποφόρ. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 09-13 °C στα Βόρεια, 15-17 °C στα Δυτικά, 12-14 °C στα Κεντρικά, 13 °C στις Σποράδες, 13 °C στις Κυκλάδες, 17-18 °C στα νησιά του Β. & Α. Αιγαίου και στην Κρήτη και 20-21 °C στα Δωδεκάνησα.

 

Πέμπτη

26  Μαρτίου

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Πέμπτη  26/03  

Χάρτης πρόγνωσης

Πέμπτη  26/03  15.00    

Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στην Στερεά, την Αττική, την Εύβοια και την Α. Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιοι θα είναι ενισχυμένοι κυρίως στο Ιόνιο αλλά από το μεσημέρι και μετά σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 τοπικά 7 μποφόρ και στο Ιόνιο από νότιες 6-7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 09-12 °C στα Βόρεια, 15-17 °C στα Δυτικά, 12-14 °C στα Κεντρικά, 12-13 °C στις Σποράδες, 16 °C στις Κυκλάδες και στα νησιά του Β. & Α. Αιγαίου, 19 °C στην Κρήτη και 20 °C στα Δωδεκάνησα. 

Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio