Η Πρόγνωση του καιρού 

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

it-is-a-sunny-day.jpg

ΤΡΙΤΗ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

it-is-a-sunny-day.jpg

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

it-is-a-sunny-day.jpg

ΠΕΜΠΤΗ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

it-is-a-sunny-day.jpg

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γενικά:

Συνεχίζεται αύριο το πολύ έντονο κρύο σε όλη τη χώρα, με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη. Χιόνια στην Αττική μέχρι και το μεσημέρι με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Από την Τετάρτη βελτίωση του καιρού με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Τρίτη

 25 Ιανουαρίου

 
sabato vn.gif
vnΤΡΙΤΗ.gif
rgb_vn_cross.png
tag ΤΡΙΤΗ_edited.jpg

Χάρτης υετού (βροχόπτωσης)

Τρίτη  25/01

Χάρτης πρόγνωσης

Τρίτη  25/01

Συνεχίζεται το τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, κυρίως στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Α. Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στα δυτικά και τα βορειοδυτικά όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια αλλά η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός ισχυρός κατά τόπους θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι ολικός στα βορειοδυτικά. Οι βοριάδες θα φτάσουν τοπικά τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ τοπικά στο Κ. και Ν. Αιγαίο 7-8 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές 3-4 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 01-03 °C στα Βόρεια, 06-07 °C στα Δυτικά, 06-07 °C στα Κεντρικά, 04-05 °C στις Σποράδες, 08 °C στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και 06 °C στα νησιά του Β & Α. Αιγαίου.

  • Αττική: Νεφώσεις και τοπικές χιονοπτώσεις, πυκνές κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι, ωστόσο η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια. Οι βοριάδες θα φτάσουν στα ανατολικά τα 7-8 μποφόρ με εξασθένηση μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Β 5-6 μποφόρ 7-8 μποφόρ στα ανατολικά του νομού

Θερμοκρασία: -01-03 °C 

  • Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και τσουχτερό κρύο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ. 

Άνεμοι: ΒΔ 4-5 μποφόρ

Θερμοκρασία: -04-04 °C

 

Τετάρτη

26 Ιανουαρίου

Δευτέρα 20/02  14.00

vtxΤΕΤΑΡΤΗ.gif
rgb_temp_cross.gif

Χάρτης Μ. Θερμοκρασίας

Τετάρτη  26/01

tagΤΕΤΑΡΤΗ_edited.jpg

Χάρτης πρόγνωσης

Τετάρτη  26/01

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές της (7- 9 βαθμούς Κελσίου) στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο, οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά θα κυμανθούν μεταξύ -04 με -07 βαθμούς και στη Δ. Μακεδονία τοπικά στους -13 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ωστόσο η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στη Ν. Εύβοια, τις Κυκλάδες και στην Κρήτη όπου και θα περιοριστούν. Στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις και το βράδυ ασθενείς χιονοπτώσεις. Τοπικά ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ. Οι βοριάδες στο ΝΑ. Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 8-9 μποφόρ.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες/βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ στο ΝΑ. Αιγαίο και 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 05-07 °C στα Βόρεια, 08-09 °C στα Δυτικά, 07-09 °C στα Κεντρικά, 06-08 °C στις Σποράδες, 09 °C στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 06-07 °C στα νησιά του Β. & Α. Αιγαίου και στα 08 °C Δωδεκάνησα

  • Αττική: Βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια αλλά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Άνεμοι: Β 3-4 μποφόρ 

Θερμοκρασία: -1-04 °C 

  • Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Άνεμοι: Β 3-4 μποφόρ

Θερμοκρασία: -03-05 °C 

 

Πέμπτη

27 Ιανουαρίου

vtxΠΕΜΠΤΗ.gif
rgb_temp_cross.gif

Χάρτης Μ. Θερμοκρασίας

Πέμπτη  27/01

tag ΠΕΜΠΤΗ_edited.jpg

Χάρτης πρόγνωσης

Πέμπτη  27/01

Βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές με ηλιοφάνεια και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας. Τοπικές νεφώσεις στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, το Αιγαίο και την Κρήτη. Λίγα χιόνια αναμένονται τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ ο οποίος θα είναι ισχυρός στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικά θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο τοπικά
6 μποφόρ.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 06-09 °C στα Βόρεια, 10-11 °C στα Δυτικά, 09-11 °C στα Κεντρικά, 07-09 °C στις Σποράδες, 11 °C στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 08 °C στα νησιά του Β.& Α. Αιγαίου και 10 °C στα Δωδεκάνησα.

  • Αττική: Αίθριος καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Άνεμοι: Β 3-4 μποφόρ
Θερμοκρασία: 0-07 °C 

  • Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Άνεμοι: ΒΔ 3-4 μποφόρ
Θερμοκρασία: -01-06 °C 

 

Παρασκευή

28 Ιανουαρίου

vtxΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.gif
rgb_temp_cross.gif

Χάρτης Μ. Θερμοκρασίας

Παρασκευή 28/01

tag ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ_edited.jpg

Χάρτης πρόγνωσης

Παρασκευή 28/01

Άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και γενικά καλές καιρικές συνθήκες. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί στο Α. Αιγαίο και τα βόρεια ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές από το βράδυ στο Β. Ιόνιο και την Ήπειρο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου το βράδυ. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές/νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο από δυτικές 3-4 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 07-09 °C στα Βόρεια, 11-13 °C στα Δυτικά, 10-12 °C στα Κεντρικά, 11-12 °C στις Σποράδες, 13 °C στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 11 °C στα Δωδεκάνησα  και 09 °C στα νησιά του Β. & Α. Αιγαίου .

  • Αττική: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. 

Άνεμοι: Δ έως 3 μποφόρ

Θερμοκρασία: 0-09 °C 

  • Θεσσαλονίκη: Αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. 

Άνεμοι: Β ασθενές
Θερμοκρασία: 01-09 °C