top of page
Search
  • Ecoweather

Το πρώτο τρένο μηδενικών ρύπων έρχεται από τη Γερμανία


Το πρώτο τρένο στον κόσμο με μηδενικές εκπομπές ρύπων αναμένεται να δοκιμαστεί σύντομα στη Γερμανία. Το Coradia iLint όπως ονομάζεται, εκπέμπει μόνο ατμό στην ατμόσφαιρα και τροφοδοτείται αποκλειστικά με υδρογόνο. Το iLint διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες παίρνουν την ενέργειά τους από μια δεξαμενή υδρογόνου που βρίσκεται στην οροφή του τρένου. Κατά την καύση του υδρογόνου με το οξυγόνο παράγεται ηλεκτρισμός, με το νερό να αποτελεί το μόνο παραπροϊόν.

Το τρένο διαθέτει θέσεις για 300 επιβάτες και μπορεί να διανύσει περίπου 800 χιλιόμετρα την ημέρα με ταχύτητες έως και 140 χιλιόμετρα την ώρα. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας έχει ήδη παραγγείλει 14 από τα νέα τρένα από την γαλλική εταιρεία Alstom, και πιθανόν ο αριθμός τους να αυξηθεί στο άμεσο μέλλον. Ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο τρένο έχουν επίσης εκφράσει η Ολλανδία, η Δανία και η Νορβηγία.

Οι δοκιμές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος τους έτους και το τρένο αναμένεται να λειτουργήσει το Δεκέμβριο του 2017.

Πηγή: Die Welt

11 views0 comments
bottom of page