top of page
Search
  • Ecoweather

Κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα, το σύστημα με υπόγειους κάδους απορριμμάτων


Στο παρελθόν ανήκει η εικόνα των κάδων απορριμμάτων σε συστάδες, σε αρκετές γειτονιές και κέντρα πόλεων.

Στην Αττική, το σύστημα με υπόγειους κάδους απορριμμάτων έχει αρχίσει να λειτουργεί στο

Υπόγειοι κάδοι στη Γλυφάδα

δήμο Αθηναίων στην περιοχή του Αγίου Θωμά Γουδή, στην Κηφισιά, στο Μαρούσι και στην Πεύκη, στη Γλυφάδα, στην Παλλήνη και στον

Αγ. Δημήτριο.

Πριν από λίγες μέρες και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τοποθέτησε 4 συστήματα υπόγειων κάδων

Υπόγειοι κάδοι στο Ηράκλειο

απορριμμάτων και ανακύκλωσης, απαλλάσσοντας έτσι το κέντρο από δεκάδες συμβατικούς κάδους και ομορφαίνοντας ακόμα περισσότερο την κεντρική πλατεία της πόλης.

Με την πλήρη λειτουργία των τεσσάρων, μόλις, συστημάτων, υπολογίζεται ότι από τους δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία θα μπορούν να αφαιρεθούν 50 – 60 συμβατικοί κάδοι, παρέμβαση που, πέραν από την βελτίωση της εικόνας της περιοχής, θα απελευθερώσει χώρους τόσο για την κυκλοφορία των πεζών, όσο και για την στάθμευση των οχημάτων.

Όμως τα πλεονεκτήματα είναι ακόμα περισσότερα: όντας κάτω από το έδαφος τα απορρίμματα δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν, αλλά επιπλέον, επειδή τα συστήματα διαθέτουν πρέσα, η οποία συμπιέζει τα υλικά με την απόθεσή τους, η αποκομιδή μπορεί να γίνεται πιο λειτουργικά, πιο αποτελεσματικά.

Τα συστήματα υπόγειων κάδων τοποθετήθηκαν σε στρατηγικά σημεία της κεντρικής πλατείας, διάσπαρτα (και στις δύο πλευρές των γραμμών του ηλεκτρικού) για να καλύψουν όλη την έκταση. Αναμένεται δε να τεθούν σε λειτουργία, στην διάθεση των κατοίκων και των καταστημάτων τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες στη epoli.gr

Στην υπόλοιπη χώρα συναντάμε υπόγειους κάδους απορριμμάτων στην Σπάρτη, στη Καλαμάτα,

Υπόγειοι κάδοι στο Βόλο

στο Βόλο, στην Καρδίτσα ενώ και ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε ένα μεγάλο έργο.

Υπόγειοι κάδοι στην Καρδίτσα

Μέσα στη νέα χρονιά εκτιμάται ότι θα τοποθετηθούν οι υπόγειοι κάδων απορριμμάτων, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, Υπόγειοι κάδοι στην Θεσσαλονίκη

μετά από σημαντικές καθυστερήσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα.

Με εισήγησή της η Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμάτων του δήμου παρουσιάζει τα συγκεκριμένα σημεία στα οποία μπορούν τα τοποθετηθούν οι συστοιχίες των υπόγειων κάδων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά, «θα προσδιοριστούν ακριβώς τα σημεία στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν τα συστήματα για να μπορέσει στη συνέχεια να κινηθεί η διαγωνιστική διαδικασία που εκκρεμεί στην Οικονομική Επιτροπή για τους υπόγειους κάδους».

Σημειώνεται ότι η Οικονομική Επιτροπή του δήμου το επόμενο διάστημα θα κληθεί να προχωρήσει στην κατακύρωση του διαγωνισμού, ύψους 984.000 ευρώ, που προκηρύχθηκε για την προμήθεια των πρώτων 80 συστημάτων υπόγειων κάδων. Περισσότερες πληροφορίες στη Voria.gr

Πηγή: epoli.gr, Voria.gr

209 views0 comments
bottom of page