top of page
Search
  • Ecoweather

Η φύση μετέτρεψε τα πεταμένα μπουκάλια σε μια ξεχωριστή παραλία


Η φύση επιδιόρθωσε το ανθρώπινο λάθος και άφησε το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα.

Μια παραλία 30 μόλις λεπτά από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ καλύφθηκε με σπασμένα κομμάτια από μπουκάλια βότκας που συγκεντρώθηκαν εκεί από δεκαετίες.

Η παραλία αυτή της Ρωσίας αποτελούσε στο παρελθόν μια χωματερή, όπου φορτηγά ξεφόρτωναν άχρηστα γυάλινα μπουκάλια και άλλα αντικείμενα από ένα εργοστάσιο που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Με τα χρόνια, τα σπασμένα γυαλιά λειάνθηκαν και έδωσαν τη θέση τους σε πανέμορφες ψηφίδες από τις οποίες είναι γεμάτη η παραλία, στην πλευρά του Ειρηνικού.

Έτσι, η παλιά Ussuri Bay ονομάζεται σήμερα Glass Beach, και από χωματερή με σπασμένα μπουκάλια κρασιού, μπύρας και βότκας έγινε ένα «λιβάδι» χρωμάτων. Η παραλία θεωρούνται πολύ επικίνδυνη εξαιτίας των σπασμένων γυαλιών και κανείς δεν περπατούσε εκεί.

Έπειτα από πολλά χρόνια, η παραλία απέκτησε τη σημερινή της ξεχωριστή εικόνα. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Siberian Times, οι άνθρωποι πληρώνουν σήμερα ένα μικρό ποσό για να την επισκεφτούν και να απολαύσουν το θέαμα. Η λαμπερή ακτή εντυπωσιάζει τους τουρίστες. Και ίσως η καλύτερη εποχή για να την απολαύσει κανείς είναι ο χειμώνας, όταν το χιόνι αναδεικνύει τα εντυπωσιακά χρώματα των κομματιών που αποτέλεσαν άλλοτε γυάλινα μπουκάλια.

Οι αρχές της ΒΑ. Ρωσίας έκαναν την περιοχή προστατευμένη ζώνη, αφού πρόκειται για εντελώς φυσικό φαινόμενο.

Πηγή: Siberian Times

110 views0 comments
bottom of page