||Αμφίβια

Στην κατηγορία των αμφιβίων 1 μόνο είδος, ο βάτραχος της Καρπάθου, ταξινομείται στα κρισίμως κινδυνεύοντα (critically endangered).

Ο Βάτραχος της Καρπάθου (Pelophylax cerigensis)

Είναι ενδημικό της Ελλάδας. Εξαπλώνεται στην Κάρπαθο, όπου και απαντάται κατά τα τελευταία χρόνια σε μόνο μία τοποθεσία.

Στα κινδυνεύοντα (endangered) ανήκουν 2 είδη: η κοκκινομπομπίνα (Bombina bombina) και ο Κρητικός Βάτραχος (Pelophylax cretensis).

1. Κοκκινομπομπίνα (Bombina bombina)

Είναι ευρύτατα εξαπλωμένο στην ανατολική, κεντρική και βόρεια Ευρώπη, καθώς και στη βορειοδυτική Τουρκία. Στην Ελλάδα συναντάται στην περιοχή του Έβρου.

2. Κρητικός βάτραχος (Pelophylax cretensis)

Πηγή: wikipedia.org

Είναι ενδημικό της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική μείωση της έκτασης και ποιότητας των ενδιαιτημάτων του είδους στην Κρήτη.

Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio