||Διαβάζοντας τα σύννεφα στον ουρανό

Νεφοκάλυψη

Κάθε μετεωρολογικός σταθμός παριστάνεται πάνω στο μετεωρολογικό χάρτη ως κύκλος.  Όλα τα στοιχεία των μετεωρολογικών παρατηρήσεων καταχωρούνται γύρω από τον κύκλο του σταθμού με καθορισμένη διάταξη και διεθνή σύμβολα.
 

Κάθε είδος νέφους έχει το δικό του σύμβολο και παριστάνεται με αυτό στο μετεωρολογικό χάρτη. Τα σύμβολα των χαμηλών νεφών αναγράφονται κάτω από τον κύκλο ενώ τα μέσα και τα ανώτερα πάνω από αυτόν.

Η νέφωση, το τμήμα δηλαδή του ουράνιου θόλου που καλύπτεται από νέφη, είναι πολύ σημαντικό μετεωρολογικό στοιχείο γιατί ρυθμίζει την ηλιοφάνεια, το χρονικό διάστημα ηλιακής ακτινοβολίας χωρίς να εμποδίζεται από νέφη, πάνω από κάθε μετεωρολογικό σταθμό όπου γίνεται η παρατήρηση. Η μέτρηση της νέφωσης γίνεται βάση μιας κλίμακας που έχει οκτώ βαθμίδες -oktas (όγδοα)-, και παριστάνεται γραφικά στο χάρτη και όχι με αριθμούς.

Έτσι ανάλογα με τη νεφοκάλυψη ο μετεωρολογικός κύκλος μπορεί να έχει την ακόλουθη μορφή:

Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio