top of page
Search
  • Ecoweather

Συνεχίζεται η κακοκαιρία αύριο. Σταδιακή βελτίωση από την Πέμπτη 1/12


Το βαρομετρικό χαμηλό που αύριο Τετάρτη 30/11 θα κινηθεί ανατολικότερα, θα μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες τόσο στην ανατολική όσο και στη νότια Ελλάδα. Έτσι, θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα ενώ θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου αλλά και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Από την Πέμπτη 1/12, ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, οι άνεμοι θα εξασθενίσουν αλλά το κρύο θα είναι ακόμα έντονο στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Την Παρασκευή 2/12, το σύστημα θα έχει απομακρυνθεί από τη χώρα και η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά:

Τετάρτη 30/11

Τετάρτη 30/11 14.00 Πηγή: Met Office

Χάρτης Υετού (χιονόπτωσης-βροχόπτωσης), Τετάρτη 30/11 Πηγή:ΕΜΥ

Θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Α. Αιγαίου και την Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές αλλά και τις πεδινές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.

Αττική: Συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της μέρας με πιθανότητα βροχής τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ΒΑ 7-8 μποφόρ. Θερμοκρασία: 4-9 °C

Θεσσαλονίκη: Ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Ηλιοφάνεια το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ΒΒΔ 4-5 μποφόρ. Θερμοκρασία -1-5 °C

Πέμπτη 1/12

Πέμπτη 1/12 14.00 Πηγή: Met Office

Στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα θα συνεχιστούν ασθενείς χιονοπτώσεις αλλά σταδιακά η θερμοκρασία θα ανέβει και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Χάρτης Υετού (χιονόπτωσης-βροχόπτωσης), Πέμπτη 1/12 Πηγή:ΕΜΥ

Αττική: Πιθανότητα για λίγο χιονόνερο στα Βόρεια και Ανατολικά του νομού τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 5- 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: 5- 9 °C

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι εντάσεως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: -1- 6 °C

Παρασκευή 2/12

Παρασκευή 1/12 14.00 Πηγή: Met Office

Ο καιρός βελτιώνεται και η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Αττική: Λιακάδα σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Οι άνεμοι ΒΔ δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: 8-13 °C

Θεσσαλονίκη: Καλός καιρός, με λιακάδα το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι Βόρειοι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: 1- 8 °C


33 views0 comments
bottom of page