top of page
Search
  • Ecoweather

Ο καιρός τα Θεοφάνεια


Νέο κύμα κακοκαιρίας θα εκδηλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα από σήμερα το απόγευμα και θα συνεχιστεί την ημέρα των Θεοφανίων αλλά και το Σαββατοκύριακο.

Για σήμερα Πέμπτη 5/1, το χαμηλό που βρίσκεται στην περιοχή του Β. Ιονίου θα φέρει βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στα Δυτικά, Κεντρικά και Νότια καθώς και στην περιοχή του Α. Αιγαίου.

Πηγή: Met Office

Πηγή: ΕΜΥ

Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Λόγω των νοτιάδων που θα πνέουν ισχυροί 6- 7 μποφόρ, οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά καλές για την εποχή και θα φτάσουν μέχρι και τους

14-16 βαθμούς στα Κεντρικά και τα Νότια. Χιόνια θα πέσουν μόνο στα ορεινά της βόρειας χώρας. Ωστόσο από το απόγευμα της Παρασκευής 6/1, που το χαμηλό θα έχει κινηθεί ανατολικότερα, πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τη ΒΑ. Ευρώπη θα εισέλθουν στην περιοχή μας, ρίχνοντας τον υδράργυρο σε αρνητικές θερμοκρασίες αρχικά στη Β. Ελλάδα και αργότερα στην υπόλοιπη χώρα. Τα χαρακτηριστικά του καιρού για το Σάββατο 7/1, θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες , ο ολικός παγετός στα Βόρεια αλλά και το χιόνι στα ορεινά και τα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7- 8 μποφόρ. Την Κυριακή 8/1 το ψυχρό κύμα κινείται ανατολικότερα έτσι ανοίγει ο καιρός στη δυτική και βόρεια χώρα το κρύο όμως παραμένει τσουχτερό. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα Ανατολικά και τα Νότια.

Πιο αναλυτικά:

Παρασκευή 6/1

Πηγή: Met Office

Από το απόγευμα οι ψυχρές αέριες μάζες θα εισβάλουν στην περιοχή μας, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά –ημιορεινά αλλά και στα πεδινά της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Αιγαίο. Οι θερμοκρασία θα έχει αρνητικές τιμές στα Βόρεια όπου θα επικρατήσει παγετός.

Χάρτης χιονόπτωσης Παρασκευή 6/1 14.00 Πηγή: ΕΜΥ

Αττική: Συννεφιά,βροχές και χιόνια στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι ΒΔ 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 3....9°C

Θεσσαλονίκη: Έντονες χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Θα επικρατήσει ολικός παγετός. Οι άνεμοι ΒΔ 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: -4....-2°C

Σάββατο 7/1

Πηγή: Met Office

Οι ψυχρές αέριες μάζες θα έχουν εισβάλλει σε όλες τις περιοχές της χώρας. Οι θερμοκρασίες θα είναι αρνητικές στα Βόρεια και Κεντρικά ενώ χιόνια θα πέσουν σε όλα τα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και στα ορεινά των νησιών του Α. Αιγαίου.

Χάρτης χιονόπτωσης Σάββατο 7/1 14.00 Πηγή: ΕΜΥ

Αττική: Συννεφιά και χιόνια ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Οι άνεμοι ΒΒΔ 6-7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: -1....3°C

Θεσσαλονίκη: Συννεφιά και παροδικές χιονοπτώσεις. Ο ολικός παγετός θα επικρατήσει και τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι ΒΔ 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία: -7....-4°C

Κυριακή 8/1

Πηγή: Met Office

Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στη Βόρεια και Δυτική χώρα όμως οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι χιονοπτώσεις θα παραμείνουν στα Κεντρικά και τα Νότια ακόμα και στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Αττική: Αυξημένη συννεφιά τις πρωινές ώρες. Ο καιρός θα ανοίξει από το απόγευμα αλλά οι αρνητικές θερμοκρασίες θα παραμείνουν στα βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι Β 5-6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: -2....3°C

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια και πολύ κρύο σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Ο παγετός θα συνεχίσει να είναι έντονος. Οι άνεμοι ΒΒΔ 3-4 μποφόρ. θερμοκρασία: -7....-3°C

96 views0 comments
bottom of page