top of page
Search
  • Ecoweather

Πρόγνωση καιρού για το επόμενο διήμερο


Οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες παραμένουν στα Βαλκάνια και σχηματίζουν ένα κλειστό χαμηλό στην ανώτερη τροπόσφαιρα που επηρεάζει τη χώρα μας, προκαλώντας ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.

Το χαμηλό στη θάλασσα των Κυθήρων θα φέρει βροχές και καταιγίδες στο Ν. Αιγαίο και ιδιαίτερα στην Κρήτη.

Δευτέρα 9/1

Πηγή: Met Office

Χιονοπτώσεις αναμένονται στη Θράκη, τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, την Α. Μακεδονία αλλά και τις Σποράδες και την Εύβοια. Κάποια ασθενή φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη Θεσσαλία κυρίως στο νομό Μαγνησίας.

Από το βράδυ, ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται και στην Πελοπόννησο στην περιοχή της Λακωνίας, Μεσσηνίας αλλά και της Αχαΐας. Στην νότια νησιωτική Ελλάδα αναμένονται βροχές από το απόγευμα. Ιδιαίτερα στην Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι έντονα και χιόνι θα πέσει στα ορεινά του νησιού. Οι θερμοκρασίες θα είναι αρνητικές στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Ο υδράργυρος δε θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς ακόμα και στα νότια. Στην Κρήτη και τα Ν. Δωδεκάνησα θα σημειωθούν οι μέγιστες θερμοκρασίες 7-8°C.

Αττική: Ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της μέρας. Από το βράδυ συννεφιά παροδικά αυξημένη και χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι ΒΒΔ 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: -1....5°C

Θεσσαλονίκη: Συννεφιά και παροδικές χιονοπτώσεις από αργά το απόγευμα. Ο ολικός παγετός θα συνεχιστεί. Οι άνεμοι ΒΔ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: -6....-3°C

Τρίτη 10/1

Πηγή: Met Office

Καθώς το χαμηλό θα μετακινηθεί ανατολικότερα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην περιοχή των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Α. Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στη Μακεδονία και Θράκη αλλά και σε πολλές περιοχές της Εύβοιας και τα νησιά του Β. Αιγαίου. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αττική: . Θα επικρατήσει συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ΒΔ 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 1....5°C

Θεσσαλονίκη: Χιονοπτώσεις σε όλη τη διάρκεια της μέρας και ολικός παγετός. Οι άνεμοι ΒΒΔ 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: -6....-3°C

Τετάρτη 11/1

Πηγή: Met Office

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά τόπους στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Ιόνιο, στη ΝΔ. Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από νότιες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ .

Αττική: . Συννεφιά, βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι ΝΔ 5-6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 1....11°C

Θεσσαλονίκη: Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κυρίως μετά το μεσημέρι καθώς και ο ολικός παγετός. Οι άνεμοι Β 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: -5....-1°C

Από την Πέμπτη 12/1 τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν και θα περιοριστούν στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Οι θερμοκρασίες θα επανέλθουν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς σχηματίζεται το χιόνι, τη μοναδικότητα και τα σχήματα των χιονονιφάδων, πατήστε εδώ

77 views0 comments
bottom of page