top of page
Search
  • Ecoweather

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 09/2 – Κυριακή 12 /2


Γενικά: Το βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Σικελίας θα κινηθεί ανατολικά επηρεάζοντας από την Παρασκευή 10/2 τη χώρα μας, με πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει πιο αισθητή το Σαββατοκύριακο 11-12/2. Ο καιρός θα είναι γενικά κλειστός και βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα. Κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Οι άνεμοι από το απόγευμα της Παρασκευής θα ενισχυθούν στα πελάγη και σταδιακά θα εξασθενήσουν από το βράδυ της Κυριακής. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αλλά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και ο καιρός σταδιακά θα ανοίξει.

Πιο αναλυτικά:

Πέμπτη 09/2

Πηγή: Met Office

Αρκετή συννεφιά σε όλες τις περιοχές της χώρας με κάποια ανοίγματα στα νότια και τα νησιά του ΝΑ. Αιγαίου. Τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα για λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά με υψόμετρο πάνω από τα 800 μ. Οι άνεμοι ΒΑ στο Αιγαίο εντάσεως 5-6 μποφόρ και ΝΑ στο Ιόνιο με την ίδια ένταση.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 10-11 °C στα Βόρεια, 13-15 °C στα Κεντρικά και 16-17 °C στα Νότια.

Αττική: Αρκετές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι άνεμοι ΒΑ 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 7-13 °C

Θεσσαλονίκη: Συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και ασθενείς βροχές από το βράδυ.

Οι άνεμοι Α 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 6-10 °C

Παρασκευή 10/2

Πηγή: Met Office

Ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές στα δυτικά και τα νότια τμήματα. Οι βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην περιοχή της Κρήτης και των Κυκλάδων. Πιθανές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δ. Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου, με υψόμετρο πάνω από τα 400-500 μ. Οι ΒΑ άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο και θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ. Με την ίδια ένταση θα πνέουν και οι ΝΑ άνεμοι στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση και οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 7-8°C στα Βόρεια, 10-11 °C στα Κεντρικά και 14-15 °C στα Νότια.

Αττική: Τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχής το βράδυ.

Οι άνεμοι ΒΒΑ 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 8-11 °C

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη συννεφιά κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι Α 2-3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 6-9 °C

Σάββατο 11/2

Πηγή: Met Office

Το σύστημα θα κινηθεί προς την περιοχή των Δωδεκανήσων και έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση. Το κρύο θα είναι πιο αισθητό στα βόρεια και τα ανατολικά τμήματα όπου θα επικρατούν οι ΒΑ άνεμοι ενώ στα νότια τμήματα οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Οι ΒΑ άνεμοι θα ενισχυθούν περισσότερο και θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 6-7 °C στα Βόρεια, 8-9 °C στα Κεντρικά και 13-14 °C στα Νότια.

Αττική: Συννεφιά και λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια τμήματα του νομού, νωρίς το πρωί.

Οι άνεμοι Β 5-6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 6-10 °C

Θεσσαλονίκη: Κλειστός καιρός με αυξημένη νέφωση.

Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 5-8 °C

Κυριακή 12/2

Πηγή: Met Office

Ο καιρός θα παρουσιάσει κάποια ανοίγματα στα δυτικά και τα νησιά του Α. Αιγαίου. Λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν στα Δωδεκάνησα και στη νότια νησιωτική χώρα. Πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας και τα ορεινά της Κρήτης. Οι ΒΑ άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι στο Αιγαίο εντάσεως 7-8 μποφόρ αλλά βαθμιαία από το βράδυ θα αρχίσουν να εξασθενούν. Στο Ιόνιο θα πνέουν ΝΑ άνεμοι 4-5 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 5-6 °C στα Βόρεια, 7-8 °C στα Κεντρικά και 11-12 °C στα Νότια.

Αττική: Αυξημένη συννεφιά με λίγα ανοίγματα το μεσημέρι.

Οι άνεμοι Β έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 6-8 °C

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας

Οι άνεμοι Α 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 3-8 °C

23 views0 comments
bottom of page