top of page
Search
  • Ecoweather

Η Σάμος υιοθετεί έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής οργανώνοντας τον πρώτο της ημιμαραθώνιο (VIDEO)


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιμαραθώνιος Σάμου “Πυθαγόρας ο Σάμιος” που διεξήχθη την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 από το Δήμο Σάμου, το ΔΟΠΠΟΝΑΣ και την υποστήριξη της 79 ΑΔΤΕ, με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου και τερματισμό την Πλατεία Πυθαγόρα.

Στη μεγάλη διαδρομή του ημιμαραθωνίου που είχε μήκος 21.100 μέτρα, συμμετείχαν 113 αθλητές και αθλήτριες, ενώ στον αγώνα δρόμου που έγινε στην πόλη της Σάμου και είχε μήκος 4.000 μέτρα, συμμετείχαν 43 αθλητές και αθλήτριες. Ειδικά στο δεύτερο αγώνα πήραν μέρος και μικρά παιδιά.

Η έναρξη του πρώτου ημιμαραθωνίου έγινε στις 09:00 αμέσως μετά το αρχαίο θεατρικό δρώμενο στο σημείο «ΚΟΛΩΝΑ» του Ηραίου, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ωκυρρόη η Σαμία» παρουσίασε την τελετή αφής της φλόγας (αρχαιοελληνικό δρώμενο σε χορογραφίες της κας Ελένης Παντελούκα).

Στη διαδρομή του ημιμαραθωνίου πήραν μέρος άνδρες και γυναίκες μέσης ηλικίας αλλά και άτομα από δομές φιλοξενίας που λειτουργούν στη Σάμο. Ο πρώτος δρομέας τερμάτισε σχεδόν μετά από 1 ½ ώρα (10:30) στην πλατεία Πυθαγόρα, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να χειροκροτήσει τους συμμετέχοντες. Αναμνηστικά μετάλλια απονεμήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ βραβεύθηκαν και οι πρώτοι τρείς αθλητές/τριες σε κατηγορίες που είχαν αποφασίσει οι διοργανωτές.

Πριν τις απονομές, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Πυθαγόρα, χορευτικά τμήματα από τον Άγιο Θεόδωρο Σάμου, το Λύκειο Ελληνίδων (παράρτημα Σάμου) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Σάμου «Ο Καπετάν Λαχανάς».

Παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου και κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Άννη Ανδρεάδου, ο πρόεδρος της Σαμιακής Αρωγής κ. Κυριάκος Πατσίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κώστας Βογιατζής, κ. Δημήτρης Κυριαζής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρης Βογιατζής και το μέλος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Νίκος Σβερκίδης.

Η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Άννη Ανδρεάδη και η οργανωτική Επιτροπή θέλησαν να ευχαριστήσουν όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή της διοργάνωσης, βραβεύοντας τους, μετά τον τερματισμό και του τελευταίου δρομέα.

Δείτε το σχετικό video

Η τεράστια επιτυχία του 1ου Ημιμαραθωνίου Σάμου οφείλεται στους ανθρώπους που πίστεψαν σ’ αυτήν και όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Άννη Ανδρεάδη τονίζοντας μάλιστα, ότι, χωρίς τις εθελοντικές ομάδες, τους φορείς και τους υποστηρικτές, δε θα μπορούσε να γίνει τίποτε. Καταφέραμε να κατεβάσουμε στους δρόμους περίπου 200 συμμετέχοντες, σημειώνοντας μια εκπληκτική σχέση με το πρώτο εγχείρημα μας! Και χαίρομαι παράλληλα με την συμμετοχή, επειδή το νησί μας είναι σε θέση να διοργανώνει τόσο μεγάλες Αθλητικές εκδηλώσεις.

Η Σάμος απέκτησε προστιθέμενη αξία μέσα από τον 1ο Ημιμαραθώνιο.

Ευχαριστούμε την κα Ελένη Παντελούκα για τις φωτογραφίες

86 views0 comments
bottom of page