top of page
Search
  • Ecoweather

Από τον καύσωνα στο Φθινόπωρο!


Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα εδώ και ένα 24ώρο ενώ σήμερα, Δευτέρα 17/7, αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα.

Το χαμηλό που βρίσκεται σήμερα στην Κ. Ελλάδα έχει ήδη δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, στην Κ& Α. Μακεδονία, τα νησιά του Β. Αιγαίου, τις Σποράδες, τη Στερεά Ελλάδα, τη Β. Πελοπόννησο, τη Β. Εύβοια αλλά και την περιοχή της Αττικής. Η έντονη βροχόπτωση συνοδεύτηκε σε αρκετές περιοχές και από χαλαζόπτωση που προκάλεσε πολλές ζημιές στην περιοχή της Βοιωτίας και των Τρικάλων.Ο συνδυασμός της αισθητής πτώσης της θερμοκρασίας - σε κάποιες ορεινές περιοχές, η θερμοκρασία υποχώρησε σε μονοψήφια επίπεδα- και του μελτεμιού που έχει φτάσει τα 8 μποφόρ στο Β. Αιγαίο, θυμίζουν έντονα φθινόπωρο και όχι ελληνικό ζεστό καλοκαίρι. Οι μόνες περιοχές που παραμένουν ανέπαφες από την κακοκαιρία είναι τα Δωδεκάνησα, οι Ν. Κυκλάδες και ο Νομός Σάμου.

Τα επίπεδα της βροχόπτωσης και οι κεραυνοί είναι ιδιαίτερα υψηλά για την εποχή.

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι τις 1300 της Δευτέρας είναι τα ακόλουθα:

Πηγή: meteo.gr

Κεραυνική δραστηριότητα μέχρι τις 13.00 Δευτέρα 17/7

Πηγή: meteo.gr

Δείτε την εξέλιξη των φαινομένων σε όλη τη χώρα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης (08.00 17/7 - 05.00 18/7).

Ύψη βροχόπτωσης μέχρι και τις 23.00 την Τρίτη 18/7

Την Τρίτη 18/7,καθώς το μέτωπο θα κινηθεί ανατολικότερα προς την Τουρκία θα αρχίσει σταδιακή ύφεση των φαινομένων και ο καιρός θα βελτιωθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η θερμοκρασία ωστόσο, θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ψύχρα θα επικρατήσει στα ορεινά τμήματα της χώρας αλλά και στην ανατολική νησιωτική χώρα καθώς το μελτέμι θα διατηρηθεί ισχυρό στο Αιγαίο με ένταση 6-7 μποφόρ.

Ουσιαστική βελτίωση του καιρού όμως αναμένεται από την Τετάρτη 19/7 με σταδιακή άνοδο της Θερμοκρασίας. Την Πέμπτη 20/7, το μελτέμι θα σταματήσει στο Αιγαίο και έτσι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επιστρέψουμε στο Καλοκαίρι.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού στο ecoweather.gr/prognosi

21 views0 comments
bottom of page