top of page
Search
  • Ecoweather

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στο Β. Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στα Αλεούτια Νησιά της Αλάσκας


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ των δυτικών ορίων των Αλεούτιων Νήσων της Αλάσκας και τη χερσόνησο Καμτσάτκα της Ρωσίας.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 2:34 π.μ. σήμερα (ώρα Ελλάδας) περίπου 200 χλμ από την πόλη Νικόλσκογιε στη Νήσο Μπέρινγκ, δυτικά της χερσονήσου. Το επίκεντρο ήταν δυτικά της Άτου, της δυτικότερης και μεγαλύτερης νήσου στις Αλεούτιες Νήσους.

Το μέγεθος του σεισμού, μάλιστα, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω καθώς νωρίτερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) είχε ανακοινώσει πως ο σεισμός ήταν της τάξεως των 7,4 Ρίχτερ.

Λόγω του μικρού εστιακού βάθους (10 χλμ κάτω από τον βυθό της θάλασσας), ο σεισμός θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερες επιπτώσεις, αλλά το επίκεντρό του ήταν αρκετά μακριά από την ηπειρωτική χώρα.

Το Αμερικανικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε ανακοίνωση ότι υπάρχουν πιθανότητες να σχηματιστούν κύματα τσουνάμι στις παράκτιες περιοχές εντός 300 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού. Ωστόσο αργότερα ανακοίνωσε ότι ο κίνδυνος ενός τσουνάμι έχει ήδη περάσει.

Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν μετασεισμικές δονήσεις, μερικές από αυτές είχαν ισχύ πάνω από 5 βαθμούς.

Αυτός ο σεισμός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος του 2017. Ο ισχυρότερος σεισμός καταγράφτηκε τον Ιανουάριο με μέγεθος 7,9 της κλίμακας Ρίχτερ, στην Παπούα Νέα Γουινέα.

46 views0 comments
bottom of page