top of page
Search
  • Ecoweather

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη- Στάχτη 40.000 στρ. δάσους


Εφιαλτική ήταν η χθεσινή νύχτα για την Κορινθία, αφού η φωτιά που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, έχει κάψει πάνω από 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης και έχει οδηγήσει σε εκκένωση οικισμών στα Μέγαρα, ενώ συνεχώς υπάρχουν αναζωπυρώσεις.

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν συνολικά

12 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα που συνδράμουν από αέρος για την κατάσβεση της φωτιάς.

Η πυρκαγιά είχε "σύμμαχο" τους θυελλώδεις ανέμους που έφτασαν τη νύχτα ακόμη και τα 8 μποφόρ δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Τα μέτωπα πολλαπλασιάζονταν και οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς με παράγοντες της περιοχής να τονίζουν ότι παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές μονάδες όχι μόνο ήταν αδύνατο η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο, αλλά ακόμα και να γίνει η οποιαδήποτε πρόβλεψη για την κατεύθυνση που θα ακολουθούσε.

Το πρωί της Παρασκευής η η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στα Γεράνεια Ορη φαίνεται βελτιωμένη σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Αυτήν την ώρα, οι μεγάλες εστίες της πυρκαγιάς είναι στις περιοχές Χάνι Δερβένι, Αιγερούσες και Ντουράκος, έξω από το Αλεποχώρι, ενώ παραμένει μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς. Οι εστίες της παραμένουν πολλές και ενεργές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις αντιμετωπίζουν δραστικά. Όσον αφορά στους ανέμους, το πρωί της Παρασκευής κόπασαν και είναι πλέον γύρω στα 4 μποφόρ.



Στην περιοχή επιχειρούν πλέον 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο "Ολυμπος", 12 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό. Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.


18 views0 comments
bottom of page