||Τι είναι οι ψεκάδες ή ψιχάλες; 

Οι ψεκάδες (drizzle DZ) είναι υγρός υετός που αποτελείται από  πολύ μικρές σταγόνες νερού, διαμέτρου μικρότερης των 0,5 mm -μεγαλύτερες από τις σταγόνες μέσα στα σύννεφα αλλά μικρότερες από τις σταγόνες βροχής- .

Οι ψεκάδες πέφτουν από πυκνά stratus(St) που η βάση τους είναι χαμηλά στο έδαφος (κάτω από 300 μέτρα). Δημιουργούνται από τη σύγκρουση μεγαλύτερων σταγόνων νερού με μικρότερες μέσα σε ένα σύννεφο stratus.

Στη συνοπτική μετεωρολογία οι ψεκάδες ταξινομούνται ως ελαφρές (slight drizzle –DZ), μέτριες (moderate drizzle DZ) και έντονες (heavy drizzle +DZ).

Οι ελαφρές και οι μέτριες ψεκάδες γίνονται αντιληπτές στο πρόσωπο ενώ οι έντονες ψεκάδες αντιστοιχούν σε ύψος βροχής 1 mm/ hour.

Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio