||Βιοποικιλότητα

Με τον όρο βιοποικιλότητα εννοούμε την ποικιλία ειδών και οικοσυστημάτων από τα οποία αποτελείται η ζωή στον πλανήτη μας.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης με τα υψηλότερα επίπεδα βιοποικιλότητας που παρουσιάζουν ταυτόχρονα και μεγάλο βαθμό ενδημισμού (δηλαδή είδη που συναντώνται αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα).

 

Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης, του μεσογειακού κλίματος και της γεωμορφολογίας της, διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία χλωρίδας, που είναι το σύνολο των φυτικών ειδών, αλλά και πανίδας, που είναι το σύνολο των ζωικών ειδών.

Χλωρίδα
Πανίδα
Show More
Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio