||Τι είναι ο υετός;

Οι τρείς καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρεθεί το νερό στην ατμόσφαιρα είναι η αέρια (υδρατμός- gas), η υγρή (νερό- liquid) και η στερεά (πάγος-ice).

Κάθε φορά που το νερό αλλάζει κατάσταση, απορροφάται ή απελευθερώνεται θερμική ενέργεια, η οποία ονομάζεται λανθάνουσα θερμότητα (latent heat). Το ποσό της θερμότητας που χρειάζεται να πάρει μια ποσότητα νερού για να γίνει υδρατμός, είναι ίσο με το ποσό που απελευθερώνει αυτή η ποσότητα υδρατμού για να μετατραπεί και πάλι σε νερό. Αναλογικά το ίδιο συμβαίνει και για την μετατροπή του πάγου σε νερό και αντίστροφα.

Υετός (precipitation) είναι κάθε μορφή του νερού - υγρή ή στερεή - που πέφτει από την ατμόσφαιρα στην επιφάνεια της γης.

Έτσι χωρίζεται στον υγρό υετό (βροχή, ψεκάδες, παγωμένη βροχή) και στο στερεό υετό (χιονόκοκκοι, παγοσφαιρίδια, χαλάζι, χιονόνερο).

Επιλέξτε τις παρακάτω μορφές υετού για να μάθετε περισσότερα

MELTING

EVAPORATION

FREEZING

CONDENSATION

DEPOSITION

SUBLIMATION

Τι είναι η βροχή;
Τι είναι οι ψεκάδες/ψιχάλες;
Τι είναι η παγωμένη βροχή;
Τι είναι το χιόνι;
Τι είναι οι χιονόκοκκοι;
πηγή: www.pbs.org
Τι είναι τα παγοσφαιρίδια;
Τι είναι το χαλάζι;
Τι είναι το χιονόνερο;
Το φαινόμενο δρόσου και πάχνης
Show More
Τα κοινωνικά μας δίκτυα

To ecoweather είναι ένα μετεωρολογικό και περιβαλλοντικό magazino. 

Με ξεχωριστή στήλη για την πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου επιδιώκει να ενημερώνει υπεύθυνα και αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

 

Μέσα στις σελίδες του μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον τόπο μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Με τα άρθρα του, το ecoweather σκοπεύει να παρουσιάζει μετεωρολογικά και οικολογικά νέα, αλλά και να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβάλλοντας έτσι, στην προστασία του φυσικού μας περίγυρου.  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας
για επικοινωνία & προτεινόμενα θέματα

Μαρία Γιάνναρου

Περιβαλλοντολόγος - Μετεωρολόγος

Email : mgiannarou@gmail.com​​​

 

 

 

© 2016 by FM studio